Reñé diu que ‘la Indox de l’Urgell és la Seat de Barcelona’ i es reuneix demà amb el comitè d’empresa

Reñe_Banc_aliments_001_SLI

Reñé al Banc dels Aliments de Tàrrega

Reñe_vial_Talladell_001_SLI

La nova via per a vianants que es farà entre la capital de l’Urgell i el Talladell comptarà amb la col·laboració de la Diputació de Lleida

Reñe_Residencia_001_SLI

Reñé visitant la residència Sant Antoni de Tàrrega

El president manifesta el compromís de totes les institucions per trobar una solució davant la decisió de l’administrador concursal d’acomiadar tota la plantilla

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat que “la Indox de l’Urgell és la Seat de Barcelona i això produeix un gravíssim problema” en relació amb la decisió de l’administrador concursal d’acomiadar tota la plantilla de l’empresa de Tàrrega. Reñé té previst reunir-se aquest dijous a les 12 hores a la Diputació de Lleida amb els membres del comitè d’empresa “per col·laborar junts i buscar solucions amb la més absoluta complicitat” .

“Treballarem al costat de l’Ajuntament de Tàrrega i del Departament d’Empresa de la Generalitat per manifestar la nostra solidaritat i buscar la forma de garantir la viabilitat de l’empresa o, en cas contrari, trobar una nova sortida laboral a les 190 persones”, ha afegit.

Reñé ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita a la capital de l’Urgell, on ha visitat les instal·lacions de la Residència Sant Antoni, el projecte de d’un itinerari natural no motoritzat de Tàrrega al Talladell, el Banc dels Aliments i el CEI de Tàrrega.

El president, juntament amb l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló, i els diputats Josefina Bernades i Antoni Villas, ha iniciat la seva visita a la residència Sant Antoni. En aquest centre, Reñé ha anunciat que la corporació lleidatana ajudarà a finançar els 150.000 euros que suposa la instal·lació d’un segon ascensor “que ajudarà a reduir les dificultats de mobilitat que tenen actualment els usuaris de la residència”.

També ha visitat la seu del Banc dels Aliments de Tàrrega, on la corporació ha aportat uns 25.000 euros per l’adquisició d’un vehicle isotèrmic per al transport d’aliments (17.729 euros) i d’un programa informàtic (7.000 euros).

“El suport dels voluntaris, comerços, particulars i del Banc dels Aliments fa possible que les persones que més ho necessiten puguin rebre els aliments bàsics en aquests moments de dificultats econòmiques”, ha indicat Reñé.

Nou itinerari per a vianants entre Tàrrega i el Talladell

El president de la Diputació de Lleida també ha visitat les obres de la nova via de dos quilòmetres que l’Ajuntament de Tàrrega vol construir entre la capital de l’Urgell i el Talladell i que comptarà amb la col·laboració de la corporació lleidatana.

L’itinerari entre Tàrrega i el Talladell és un dels passeigs més utilitzats per vianants i ciclistes del municipi, amb aquesta actuació es pretén crear un accés no motoritzat, segur i saludable, i que a la vegada permeti gaudir del paisatge i l’entorn millorant la seguretat dels usuaris d’aquesta via.

La longitud total d’aquest nou itinerari serà de 1.035 metres lineals amb una superfície total de 2.587 metres quadrats. El pressupost per contracta de les obres ascendeix a 159.537 euros.

Tàrrega amplia l’espai per l’emprenedoria

Reñé també ha visitat les instal·lacions del CEI de Tàrrega, que seran ampliades per poder arribar a un major nombre d’emprenedors. La Diputació de Lleida col·laborarà amb l’ampliació del viver d’empreses de Tàrrega, situat al complex de Cal Trepat, que actualment compta amb 7 mòduls adreçats a emprenedors amb una ocupació del 100%.

El Centre d’Empreses Innovadores (CEI Tàrrega) es transformarà en un espai reformat de 400 metres quadrats que donarà cabuda a 5 mòduls més per a empreses, atès que l’equipament ja presenta una plena ocupació.

Aquesta ampliació te un cost previst de 682.000 euros, del quals 341.000 euros els aportaran el fons europeus FEDER i, la resta, a parts iguals entre l’Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida (170.500 euros). Amb aquest ampliació es guanyaran cinc nous mòduls de 30 metres quadrats cadascun.

Tàrrega, 4 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat