Reñé diu que el COU té el suport de la Diputació i que és un revitalitzador econòmic de la Noguera

Bateig_telescopi_001_SLI

Bateig_telescopi_002_SLI

En el bateig del nou telescopi Dra Assumpció Català del Centre d’Observació de l’Univers, que coincideix amb l’inici de la nova temporada

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat el valor turístic del Centre d’Observació de l’Univers (COU) com una proposta científica que incrementa l’àmplia i variada oferta turística de les comarques lleidatanes.

Així ho ha indicat Reñé en el bateig del nou telescopi Dra Assumpció Català del COU, acte que ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget.

En la seva intervenció, Reñé ha manifestat la seva satisfacció per la incorporació d’aquest nou telescopi al COU, que “dóna encara més consistència a aquest equipament científic que compta amb la certificació Starlight de la Unesco”.  A més, ha volgut fer un reconeixement a la trajectòria i aportació que va fer la doctora Assumpció Català al món de la ciència. “El fet de posar el seu nom a aquest nou telescopi enriqueix encara més el prestigi de l’equipament”, ha assenyalat.

El president de la Diputació ha indicat que, a més de ser un referent com a centre de docència i divulgació científica, el COU suposa un valor afegit a l’oferta turística de les comarques Lleidatanes, on el turisme representa el 12,5% del PIB. “El COU ha rebut més de 26.000 visitants al 2015 i és una proposta turística de caire científic que ajuda a revitalitzar econòmicament la comarca de la Noguera”, ha afegit.

Reñé també ha fet una defensa de les institucions de segon nivell més properes al territori que són les que ajuden a fer realitat i desenvolupar propostes turístiques i divulgatives com el COU.

Àger, 4 de març de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat