Reñé destaca que l’esport és una de les manifestacions socioculturals de més transcendència perquè potencia els valors i el concepte d’identitat

ORInit_de_lesport_comarcal_del_pla_durgell_02_editora_2_5086_0_1

ORInit_de_lesport_comarcal_del_pla_durgell_01_editora_2_5086_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afegit que l’esport “potencia valors comuns com el sacrifici, la tolerància, el treball en equip, la solidaritat i l’estima als nostres pobles”

També ha explicat que la corporació ha atorgat des del passat mes de juliol un total de 265.000 euros en concepte de subvencions esportives a ajuntaments i entitats esportives de les comarques de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dissabte la V Nit de l’Esport Comarcal del Pla d’Urgell que s’ha celebrat al restaurant Resquitx de Golmés (Pla d’Urgell). Durant la gala s’han guardonat els esportistes i entitats esportives més destacades de la comarca i s’ha fet un reconeixement als membres de la junta directiva del Consell Esportiu del Pla d’Urgell dels anys 2003-2007.

L’acte també ha comptat amb la participació del representant territorial de l’Esport a Lleida, Joaquim Perisé; del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, i del president del Consell Esportiu del Pla d’Urgell, Ramon Parramon.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que les comarques lleidatanes, i especialment la comarca del Pla d’Urgell, és molt rica en associacionisme i ha destacat la importància d’aquest teixit associatiu per recuperar alguns dels valors que s’han perdut.

Reñé ha explicat que, a més de la complicada situació econòmica, “estem patint una crisi de valors, com l’esforç, el sacrifici, la solidaritat, la tolerància, el respecte o l’afany de superació, que s’han de recuperar”.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que la cultura de l’esport és una de les manifestacions socioculturals de més transcendència perquè, a banda de la salut, potencia alguns dels valors comuns, com són el treball en equip, la solidaritat i l’estima als nostres pobles.
També ha remarcat que “és molt important que des de l’esport es treballi el concepte d’identitat” i ha reconegut la gran tasca que es fa des de les federacions i entitats per transmetre aquests valors d’esforç i de pertinença al territori.

Durant el seu parlament, Reñé també ha explicat que la corporació ha atorgat des del passat mes de juliol, un total de 265.000 euros en concepte de subvencions esportives a ajuntaments i entitats esportives de les comarques de Lleida.

Reñé ha finalitzat la seva intervenció felicitant els guardonats per l’esforç continuat i les entitats i federacions per la important tasca que desenvolupen en l’àmbit esportiu i desitjant que l’esport “esdevingui una il·lusió col·lectiva al servei de totes les persones”.

Golmés, 28 gener de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat