Reñé destaca les potencialitats logístiques de Lleida amb l’aeroport Lleida-Alguaire i el futur corredor ferroviari mediterrani

ORIinauguracio_workshop_internacional_dinfraestructures_aeroportuaries_02_editora_2_4918_0_1

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha participat aquest dilluns en la presentació del Workshop Internacional d’Infraestructures aeroportuàries i gestió ambiental del paisatge que s’ha celebrat a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, que se celebra entre els dies 16 i 21 d’octubre a les instal•lacions de l’aeroport Lleida-Alguaire, i que està inclòs en el màster en ‘Intervenció i Gestió del paisatge’ del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Durant la presentació, Reñé ha defensat l’aeroport de Lleida-Alguaire tenint en compte que no ha de ser només un aeroport de passatgers, sinó que s’ha de convertir en una infraestructura que incorpori el transport de mercaderies.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida també ha assegurat que si es consolida el corredor ferroviari mediterrani, l’aeroport de Lleida-Alguaire serà un espai logístic de gran importància que donarà més consistència a aquest projecte.

Joan Reñé ha afegit que des del sector agroalimentari s’ha de ser capaç de fer una producció d’excel•lència i aconseguir que, gràcies a les infraestructures terrestres i aèries, les comarques de Lleida siguin el pool agroalimentari més important del sud d’Europa.

En el marc d’aquest workshop, al llarg de la setmana s’elaboraran projectes d’intervenció i gestió del paisatge que facin evident la relació entre el nou aeroport i el context paisatgístic del territori d’acord amb diferents escenaris de futur.

El punt de partida dels treballs que es realitzaran és la consideració de les infraestructures aeroportuàries no com a peces aïllades al territori, sinó com a elements definidors del context ambiental i paisatgístic de les metròpolis actuals. El workshop treballarà àmbits com el turisme, l’agroalimentació, la logística i indústria, la cultura i la indústria aeroespacial.

Declaracions de Joan Reñé

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat