Reñé destaca les “capacitats excepcionals” del turisme actiu i esports d’aventura, amb un 20% més d’empreses que al 2012

ORIpresentacio_esports_daventura_01_editora_2_5813_0_1

ORIpresentacio_temporada_esports_daventura_02_editora_2_5813_0

ORIpresentacio_temporada_esports_daventura_03_editora_2_5813_0

ORIpresentacio_temporada_esports_daventura_04_editora_2_5813_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dilluns la presentació de la nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura de les comarques de Lleida que s’ha fet a Llavorsí coincidint amb l’inici del període de vacances de Setmana Santa.

Reñé ha destacat que "el millor termòmetre de l’èxit del sector del turisme actiu i els esports d’aventura és l’increment del 20% respecte a l’oferta de l’inici de la temporada de l’any passat”.

La temporada 2013 de turisme actiu i esports d’aventura a la demarcació de Lleida ha començat amb 206 empreses, davant les 171 de l’any passat, distribuïdes pel conjunt de les comarques lleidatanes i que ofereixen els seus serveis en activitats de terra, d’aire i d’aigua.

Aquest creixement consolida encara més el lideratge del Pirineu i les Terres de Lleida en l’àmbit de tot l’Estat espanyol en oferta de turisme actiu i esports d’aventura. "Aquestes dades demostren que tenim una oferta molt interessant, les nostres capacitats són excepcionals i internacionals", ha dit el president de la Diputació de Lleida, que també ha fet al.lusió a les properes cites esportives internacionals, com el 50è Ral.li Internacional de la Noguera Pallaressa, la Copa del Món de Piragüisme al Parc olímpic del Segre a la Seu d’Urgell i el Buy Catalunya a la capital de l’Alt Urgell, que aplegarà una setantena de touroperadors internacionals.

Reñé també ha fet referència a l’oferta de turisme social amb actitvitats adaptades a persones amb minusvalidesa com per exemple sortides al Parc Nacional d’Aigüestortes per a persones sordes, un circuit de tirolina a Arfa per persones amb minusvalidesa i la Fira NaturSport, per donar a conèixer el turisme rural adaptat.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que l’objectiu del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del mateix sector de cara a la nova temporada és recuperar la xifra dels 625.000 serveis de turisme actiu i esports d’aventura que el conjunt de les comarques lleidatanes havia vingut realitzant en els darrers anys.

Els esports d’aventura ocupen a la demarcació de Lleida unes 2.200 persones, de les quals unes 700 treballen a temps complet, unes 600 ho fan a temps parcial i unes 875 són personal autònom o freelance.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha recordat les dades del darrer estudi elaborat pel Patronat de Turisme sobre el turisme actiu que indiquen que el volum de negoci directe d’aquest sector és d’uns 20,6 milions d’euros, considerant només els serveis ofertats per les empreses del sector. No obstant això, l’impacte econòmic és de 62 milions d’euros, si s’hi inclouen els conceptes de la mateixa activitat, l’allotjament, els àpats i els extres.

La temporada 2013 es presenta amb unes condicions immillorables per a les activitats relacionades amb l’aigua, gràcies a les fortes nevades d’aquest hivern, la qual cosa garanteixen pràcticament la temporada per les activitats de riu i d’altra banda, permetrà quotes d’aigua més grans i més llargues, principalment en les activitats regulades al riu Noguera Pallaresa.

El turisme procedent de Catalunya, com també el de la resta de l’Estat espanyol, és el que va experimentar un descens més gran el 2012, mentre que el turisme estranger es va incrementar. Aquesta mateixa tendència es va donar també a l’hora de la contractació de serveis de turisme actiu, en què es va notar un lleuger increment de la demanda per part del turisme estranger.

Llavorsí, 25 de març de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat