Reñé destaca la valentia del president Mas per gestionar la transició nacional de Catalunya

ORIfoto_autoria_acn_presidents_diputacio_parlament1_editora_2_5514_0_1

ORIparlament_debat_00_editora_2_5514_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat “la coherència, la generositat i la valentia” del president de la Generalitat, Artur Mas, per gestionar “el camí de la transició nacional perquè els catalans puguin viure sense interferències en un futur proper el concepte ple de la paraula llibertat". Així s’ha referit a la intervenció que el president Artur Mas ha fet aquest dimarts al Parlament de Catalunya en el Debat de Política General on ha anunciat la convocatòria d’eleccions anticipades per al dia 25 de novembre i la seva intenció de no tornar-se a presentar a uns comicis autonòmics una vegada Catalunya assumeixi els seus objectius nacionals.

"El president ha convocat eleccions perquè el poble català decideixi quin vol que sigui el seu futur”, ha dit Reñé que ha valorat que el plantejament del president Mas “és coherent després del clam popular de la manifestació del dia 11 de setembre i de 30 anys d’intents infructuosos d’encaix dins l’Estat espanyol, l’últim exemple del qual el tenim en la reunió entre Mas i el president del Govern central, Mariano Rajoy, sense avenços sobre el Pacte Fiscal”. “Catalunya està esgotada de tanta incomprensió i demana amb serenitat que se li reconegui l’exercici del seu dret a decidir lliurement”.

El president de la Diputació de Lleida ha fet aquestes declaracions després d’assistir aquest dimarts al Debat de Política General del Parlament de Catalunya, acompanyat de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol.
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat