Reñé destaca la necessitat de trobar fórmules per crear alternatives o complements a l’economia agrària

ORIfundacio_mon_rural-01_editora_2_4992_0_1

ORIfundacio_mon_rural-02_editora_2_4992_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director de la Fundació del Món Rural, Jordi Sala, han inaugurat aquest dimecres la jornada ‘Anem per feina: ocupació al món rural català, què i com?. La Fundació del Món Rural ha presentat els resultats de l’estudi “Creació d’empreses i noves oportunitats d’ocupació en zones rurals: Detecció de nous jaciments i eines de finançament’.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que l’economia i les estructures agràries han sofert transformacions amb el temps, “més enllà de la crisi que estem patint en l’actualitat. Hi ha hagut –ha afegit- reconversions al llarg de temps per un concepte de globalització”.

Segons Joan Reñé, “a Lleida, el sector de l’agricultura i la ramaderia, la seva composició és de empreses familiars, i en aquesta reconversió que ens ve afegida cal trobar fórmules que ens permetin ajudar a crear alternatives o complements econòmics davant l’estructura del nostre territori, que compta amb pobles petits amb uns sectors primaris basats en l’agricultura i la ramaderia”

El president de la Diputació de Lleida ha recordat que “vint anys enrere parlar de biomassa o de turisme rural no tenia raó de ser, però ara aquesta oferta existeix, i es tracta d’ajudar a crear alternatives econòmiques”.

En el marc del projecte Rural Activa:Emprenedoria Rural, la Fundació del Món Rural ha presentat els resultats de l’estudi “Creació d’empreses i noves oportunitats d’ocupació en zones rurals: Detecció de nous jaciments i eines de finançament”, que vol ser una eina que contribueixi a repensar les polítiques d’ocupació i de foment de l’emprenedoria al món rural català, en un moment on aquests factors requereixen d’escenaris innovadors i emergents i plantejaments novedosos.

La jornada s’ha plantejat com un instrument de presentació dels resultats i propostes, i alhora un marc de diàleg i reflexió.

Lleida, 23 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat