Reñé defensa el paper estratègic del reg per a Lleida i insta Europa a apostar-hi

REñe_Jornada_reg_i_futur_001_SLI

Ha presidit la 14ena Jornada ‘Reg i Futur’, organitzada per la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha defensat la necessitat d’un replantejament de les polítiques europees perquè les infraestructures de reg siguin ateses amb major consideració en la planificació dels recursos i els ajuts comunitaris. Per Reñé, els posicionaments europeus davant del regadiu han estat fins ara més restrictius que facilitadors, tot i tractar-se d’un recurs estratègic per garantir la producció tant a nivell local, com a nivell mundial, pel que fa l’abastiment alimentari, cada cop més deficitari.

Reñé ha fet aquestes manifestacions a Mollerussa, on ha presidit la 14ena Jornada ‘Reg i Futur’, organitzada per la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell.

En el transcurs de la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida s’ha felicitat per la modernització experimentada pel Canal d’Urgell en tan sols un any en matèria de transport d’aigua, si bé ha insistit que cal continuar treballant per la implementació del reg a pressió a les finques. Gràcies a diverses obres realitzades recentment, el Canal d’Urgell transporta actualment 37 metres cúbics per segon, davant dels 33 metres cúbics que havien estat el seu topall màxim fins al moment de la implementació d’actuacions diverses que han contribuït a augmentar el cabal de l’aigua.

Davant d’un auditori amb 150 persones reunides al Teatre de l’Amistat, Reñé ha insistit també en la millora de la comercialització amb criteris d’internacionalització i en l’aposta pels productes de proximitat, i ha valorat positivament que les jornades hagin incorporat per primer cop una taula financera per plantejar línies d’ajut al sector.

El president de la Diputació ha estat acompanyat per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat; i de Ramon Carner, reelegit fa unes setmanes com a president de la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell.

Mollerussa, 30 de gener de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat