Reñé destaca la importància de prioritzar les atencions en l’àmbit social per evitar traspassar línies vermelles

ORIjoan_rene_jornada_banc_aliments_003vr_editora_2_6317_0_1

ORIjoan_rene_jornada_banc_aliments_004_vr_editora_2_6317_1

ORIjoan_rene_jornada_banc_aliments_001vr_editora_2_6317_2

La Diputació de Lleida reuneix una setantena de voluntaris i professionals del serveis socials en una jornada organitzada pel Banc dels Aliments de Lleida que analitzarà experiències i bones pràctiques en la distribució gratuïta d’aliments

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous les I Jornades d’experiències i bones pràctiques en la distribució gratuïta d’aliments en l’àmbit de la pobresa, que han reunit una setantena de voluntaris del Banc dels Aliments i professionals de l’àmbit dels serveis socials a la sala d’actes de la Diputació de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l’encarregat de presidir la inauguració de les jornades, que se celebren els dies 24 i 30 d’abril a la sala d’actes de la Diputació de Lleida i a l’alberg Sant Anastasi respectivament.

En la seva intervenció, Reñé ha afirmat que “tots plegats hem d’evitar que es traspassin determinades línies vermelles i entitats, associacions i institucions hem de continuar treballant de forma conjunta i compromesa per donar suport a aquells col·lectius que poden tenir més dificultats”.

Reñé ha afirmat que “les comunitats manifesten la seva riquesa no tant per la seva capacitat de generar recursos econòmics sinó pel fet de ser capaces de travar-se a nivell associatiu i institucional per ajudar les persones que ho necessiten i evitar que arribin a situacions crítiques”.

El president de la Diputació ha valorat de forma positiva l’organització d’aquesta trobada en la que es posaran en comú les diferents experiències de la distribució gratuïta d’aliments “per tal que la nostra comunitat tingui el compromís de prioritzar les atencions en l’àmbit social, especialment en aquests moments de greus dificultats econòmiques”.

Reñé també ha agraït l’esforç i el treball de les entitats i associacions sense afany de lucre per la important tasca que desenvolupen per atendre aquells col·lectius que es troben en una situació més crítica.

La jornada es divideix en dues sessions en el transcurs de les quals es fan presentacions de diferents experiències a nivell de Catalunya, així com una sessió de tallers on les entitats podran reflexionar i adquirir noves eines i estratègies en la realització de la seva tasca com a servei de distribució.

Lleida, 24 d’abril de 2014

Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat