Reñé destaca la capacitat emprenedora dels lleidatans davant directius europeus

ORIjoan_rene_congres_ebn_004_editora_2_6415_0_1

ORIjoan_rene_congres_ebn_002_editora_2_6415_1

ORIjoan_rene_congres_ebn_001_editora_2_6415_2

El CEEILleida ha creat més d’un centenar d’empreses que han generat 300 llocs de treball i una inversió de 7 milions d’euros

Lleida acull del 25 fins al 27 de juny el 23è Congrés de la xarxa internacional European Business and Innovation Centre Network (EBN) que engloba tots els Centres Europeus d’Empresa i Innovació (CEI) i reuneix més de 300 assistents

La Diputació de Lleida, a través del CEEILleida i juntament amb GlobaLleida, organitza el 23è Congrés de centres europeus, que reuneix a les comarques de Lleida més de 300 directius i tècnics professionals de la xarxa de més de 250 Centres Europeus d’Empresa i Innovació (CEEI) d’Europa.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l’encarregat d’inaugurar el congrés, que aquest any està dedicat als joves que són els que tenen una major vocació emprenedora.

Reñé ha destacat que “els èxits assolits a les terres de Lleida no podrien explicar-se sense l’acció directa dels centres d’innovació empresarial que han permès promoure, implementar i diversificar l’economia lleidatana i impulsar el desenvolupament i la riquesa dels nostres pobles i comarques”.

“El CEEI, amb 12 centres distribuïts per les comarques, és un reflex de la capacitat emprenedora dels lleidatans”, ha assegurat el president de la Diputació de Lleida.

En la seva intervenció, Reñé ha recordat que des de l’any 2005, el CEEILleida ha creat més d’un centenar d’empreses que han generat 300 llocs de treball i una inversió de 7 milions d’euros.

L’any 2013, aquesta evolució positiva s’ha vist reforçada pels diferents programes de promoció de creació d’empreses, fet que ha permès assolir el 80% de l’ocupació total dels espais del centre empresarial de la Caparrella,

En el parlament inaugural, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que la demarcació de Lleida, amb una extensió de 12.000 quilòmetres quadrats, representa un terç de la superfície total de Catalunya i ha afegit que tot i que la població no arriba a un 6% del conjunt de país, “sense l’aportació històrica d’aquestes terres, Catalunya avui no se situaria com un dels països més dinàmics del sud d’Europa”.

Reñé ha explicat que de Lleida van sortir dos recursos fonamentals per al desenvolupament de la societat moderna, com són l’aigua i l’energia elèctrica. A més, ha dit, “Lleida és un territori privilegiat en un nus de comunicacions enmig de l’Eix Madrid-Barcelona, de l’eix Tarragona-Donosti, de l’eix València-Lleida-Vielha-Tolouse i tocant del futur Corredor Mediterrani que generarà importants expectatives logístiques.

“La plana de Lleida esdevé un espai logístic immillorable que farà de la nostra una economia més diversificada i aquesta realitat ens ha de permetre la millora de dos eixos de comunicació històricament reclamats com són les autovies de Lleida-Tarragona i la de Lleida-Vielha”, ha indicat Reñé.

En la seva intervenció també ha destacat la importància del sector primari i turístic. Reñé ha qualificat el sector primari lleidatà com “un dels més potents del sud d’Europa” i “un referent en ramaderia, especialment porcina, que genera una potent indústria lligada a aquest sector amb una tendència exportadora a l’alça, que marca una tendència positiva en la balança comercial”.

Pel que fa al sector turístic ha indicat que les comarques del Pirineu de Lleida,
són un territori amb una gran atracció turística i on aquesta activitat està estretament lligada al seu desenvolupament econòmic i territorial. “És un sector essencial per a la internacionalització del nostre territori, amb oferta del nostre patrimoni natural, arquitectònic i humà que tot i tenir un mercat bàsicament nacional, darrerament es promociona arreu perquè el mercat és el món”, ha afirmat.

Reñé ha finalitzat la seva intervenció agraint l’esforç de totes les persones, entitats i institucions que hi ha darrere del projecte CEEI i a la gent que ha fet possible aquest congrés.

Entre els més de 300 assistents hi ha directius procedents de la Xina, de Taiwan, del Quebec i de Rússia, la qual cosa el converteix en un esdeveniment mundial. Aquesta és la primera vegada que el congrés europeu se celebra a Catalunya i en el marc del mateix també se celebra l’Assemblea Nacional d’ANCES.

Antecedents

El CEEILleida va presentar la seva candidatura en el transcurs del 22è Congrés d’EBN que es va celebrar l’any passat a la ciutat Derry-Londonderry, a Irlanda del Nord, i on hi van participar els màxims responsables dels CEEI d’Europa, directors de petites i mitjanes empreses, multinacionals, Business Angels i altres organitzacions empresarials.

Probablement, un dels motius que van fer possible que el CEEILleida fos escollit per organitzar el congrés aquest any és el seu model d’èxit en la gestió i creació de la major xarxa de centres d’empreses innovadores en un únic territori, de més d’11.500 metres quadrats i 160 espais disponibles per a allotjar empreses de nova creació.

Es dóna la circumstància que una de les empreses que acull del CEEILleida, la firma Aratechlabs, és una de les empreses seleccionades per participar en el congrés d’EBN com un dels 10 millors projectes europeus.

Lleida, 26 de juny de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol (606.041.875)
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat