Reñé destaca el mèrit de convertir els Vestits de Paper en una mostra d’art comunitària única

Reñe_llibre_50_anys_vestits_paper_001_SLI

Presentación del libre sobre els 50 anos del Concurs de Vestiste de Paper de Mollerussa

En la presentació del llibre “50 anys de Vestits de Paper a Mollerussa”, de Miquel i Carme Polo

El president de la Diputacio de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la capacitat i la constància d’aquells ciutadans que, ara fa 50 anys, van transformar la seva feina diària com a modistes en un projecte singular i únic com ho és el Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa.

Reñé ha fet aquest reconeixement durant l’acte de presentació del llibre “50 anys de Vestits de Paper a Mollerussa”, de Miquel i Carme Polo, que ha reunit un gran nombre d’assistents. En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha qualificat el llibre “d’excepcional” i ha explicat que recull la història d’un grup de persones apassionades que van fer possible el somni de convertir la seva quotidianitat professional en una “autèntica mostra d’art comunitària que la ciutat de Mollerussa ha fet seva”.

En aquest sentit, Reñé ha mostrat el seu reconeixement i felicitació a tots els veïns de Mollerussa per acollir aquest art, implicar-se en el projecte i donar-li continuïtat fins a convertir-lo en un element “identitari i d’orgull”.

El president de la Diputació també ha dedicat unes paraules de reconeixement als autors del llibre, el cronista oficial de la ciutat de Mollerussa”, Miquel Polo; i la també periodista i especialista en gestió cultural i comunicació, Carme Polo, la seva filla.

Pel que fa a la proposta de l’Ajuntament de Mollerussa d’iniciar el projecte per demanar a la UNESCO que declari els Vestits de Paper com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, Reñé ha manifestat que des de la corporació lleidatana es donarà tot el suport necessari i ha afegit que ho veu posible, ja que “els Vestits de Paper tenen l’element diferenciador que els fa únics”.

Finalment, Reñé ha agraït l’empenta que l’ajuntament i el seu alcalde està donant al Museu de Vestits de Paper i la imatge que projecta de la ciutat al món.

Mollerussa, 29 de novembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat