Reñé destaca la capacitat de risc i de millora del sector agrari a la Jornada del 1r Premi Internacional a la millor poma Golden

Reñe_Badia_Massot_JARC_002_WEB

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la inauguració de la Jornada del 1r Premi Internacional a la millor poma Golden, que organitza JARC-COAG Lleida.

Reñe_Badia_Massot_JARC_002_SLI

El president de la Diputació de Lleida ha inaugurat la jornada, on ha reclamat la necessitat de conscienciar la societat de la importància de consumir productes de proximitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest divendres la Jornada del 1r Premi Internacional a la millor poma Golden, que organitza JARC-COAG Lleida.

En la seva intervenció, Reñé ha valorat el sentit de la responsabilitat i la capacitat d’assumir riscos del sector agrari en favor de la millora dels productes. El president ha afirmat que la convocatòria d’aquest premi planteja un “tast professional y objectiu” de diferents pomes de la varietat Golden per part de tècnics de l’IRTA i això demostra “l’orgull i l’autoestima col·lectiva d’un sector que sap que el que fa ho fa bé, però que si cal millorar-ho també farà el que calgui per aconseguir-ho”.

Reñé també ha assenyalat que cal conscienciar la societat de la importància de consumir productes de proximitat com una forma de reconèixer el treball dels pagesos i productors i contribuir al desenvolupament del sector agroalimentari.

D’altra banda, el president de la corporació lleidatana ha explicat que qualsevol agricultor que vulgui aportar un valor diferencial al seu producte ha de treballar la qualitat però també la part emocional. Una característica que els productors lleidatans tenen molt incorporada i que transmeten amb l’elecció d’una determinada forma de vida, que implica sacrificis, però que els satisfà i defensen, ha indicat.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació del president de JARC-COAG Lleida, Joan Carles Massot, qui ha agraït el suport de la Diputació de Lleida i ha explicat que l’objectiu d’aquest premi és donar valor al gust de la fruita i alhora convertir els finalistes en referents escollits amb uns paràmetres objectius que ajudin a millorar el producte i aprendre.

Al 1r Premi Internacional a la millor poma Golden s’han presentat 14 pomes, de les quals cinc han quedat finalistes.

Lleida, 24 de març de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat