Reñé destaca a Municipàlia la col·laboració del món local per mantenir els serveis de qualitat

Reñe_inauguracio_Municipalia_004_SLI

Reñe_inauguracio_Municipalia_006_SLI

Reñe_inauguracio_Municipalia_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida ha destacat la importància d’ajudar els ens locals a minimitzar els efectes que la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) pot causar-los

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha ressaltat que ajuntaments i consells comarcals han sabut adaptar les seves polítiques ciutadanes a la nova realitat, canviant i complexa, fins al punt que s’ha implementat un nou municipalisme basat en una gran col·laboració institucional per continuar prestant serveis de qualitat als ciutadans.

“La crisi econòmica ha portat als ens locals a compartir serveis per aconseguir una major eficiència i eficàcia”, ha puntualitzat el president de la corporació lleidatana, que ha fet una defensa de la responsabilitat i l’esforç que fan els consistoris en la gestió del seu dia a dia.

Reñé ha participat aquest dimarts a la inauguració de la 18a Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals “MUNICIPALIA” i de la 2a edició del Saló Nacional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses d’Oci “INNOCAMPING”.

En la seva intervenció ha indicat que a la manca d’un model just de finançament ara cal sumar-hi una llei espanyola de règim local recentralitzadora, que complica encara més les coses i posa a la corda fluixa la viabilitat de molts petits municipis.

Reñé ha destacat la importància d’ajudar els ens locals a minimitzar els efectes que la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) pot causar-los.

En aquest sentit, la Diputació de Lleida ofereix el suport municipal del SAT i ha incrementat el servei d’assistència tecnicojurídica, que garantirà la cobertura jurídica dels municipis de Lleida i facilitarà, als petits ajuntaments, el compliment de les exigències administratives i la gestió del dia a dia.

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que Municipàlia “és el punt de trobada del món local”, que facilita el debat a l’entorn de les polítiques públiques, presents i futures, i nous instruments per la gestió i millora dels serveis municipals.

“Es tracta d’un espai on els ajuntaments podem compartir les diferents dificultats de la gestió diària i trobar-ne solucions entre tots”, ha indicat.
L’acte d‘inauguració ha estat presidit pel secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació, Joaquim Ferrer; i ha comptat també amb la participació de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Comissió Delegada de Fundació Fira de Lleida, Joan Simó.

Lleida, 13 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat