Reñé destaca a Girona l’obra de la Mancomunitat en defensa del català

ORIvisita_exposicio_mancomunitat_ddgi_mancomunitat_editora_2_6422_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dijous en la inauguració de l’exposició “L’Inici del demà. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys. Normativització de la llengua”, un acte celebrat a Girona en el marc de la commemoració del centenari de la Mancomunitat.

La inauguració ha comptat amb la presència dels quatre presidents de les diputacions catalanes. L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i ha comptat amb la participació dels presidents de les diputacions de Lleida, Joan Reñé; Tarragona, Josep Poblet, i Barcelona, Salvador Esteve.

En la seva intervenció, Reñé ha remarcat la importància de la Mancomunitat en “la recuperació de la llengua i la salvació dels mots”, així com la destacada tasca que van realitzar Prat de la Riba i Pompeu Fabra en defensa de la llengua catalana.

Vinculant el passat amb la situació actual, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “el passat ens recorda insistentment que és des de la unitat d’acció, des de la generositat d’uns i altres, i escoltant la veu del poble, que el nostre país és capaç d’avançar i decidir, com ara fa cent anys, el seu propi futur”.

Reñé també ha repassat les principals aportacions de la Mancomunitat a les terres de Lleida i ha recordat els presidents de la corporació lleidatana de l’època, com Josep Maria Espanya, Joan Rovira i Romà Sol.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat que “la Mancomunitat fou una administració que va pretendre posar Catalunya al dia per afrontar el segle XX amb infraestructures, educació, cultura i benestar social”.

Girona, 3 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol 
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat