Reñé des de Fitur: “El 2014 intensificarem la internacionalització de Lleida, amb Israel com a destinació prioritària”

ORIjoan_rene_amb_conseller_puig_fitur_2014_editora_2_6206_0_1

ORIjoan_rene_fitur_2014_editora_2_6206_0

El president de la Diputació de Lleida es reunirà a Madrid amb el vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria Espanya-Israel i director general de l’aerolínia d’Israel El-Al, Walter Wasercier, per presentar el projecte de rutes d’evasió de l’Holocaust “Perseguits i salvats”

La Internacionalització de les Terres de Lleida és una de les línies estratègiques de la Diputació per aquest 2014 i, en aquest sentit, la Fira de Turisme FITUR de Madrid, un punt de trobada per desplegar l’agenda de contactes institucionals amb països d’interès per a la demarcació, com és el cas d’Israel. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha viatjat a la capital de l’Estat espanyol per presentar el projecte de senyalització de rutes d’evasió de jueus pel Pirineu de Lleida al vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria Espanya-Israel i director general de l’aerolínia d’Israel El-Al, Walter Wasercier, amb qui es reunirà aquest dijous.

El contacte es produirà setmanes abans del viatge que el President Joan Reñé farà a Tel Aviv, aprofitant la Fira de Turisme que s’hi celebrarà al febrer, referent per a la touroperació internacional i, en el cas de les comarques de Lleida, important per consolidar la promoció del projecte “Perseguits i salvats” i explorar les possibilitats de vols xàrter des de l’aeroport Lleida-Alguaire.

“Estem en contacte permanent amb l’ambaixada d’Israel a Espanya per travar i potenciar l’interès que les nostres comarques desperten als turistes jueus. Des de la vessant turística, però també des de la vessant cultural”, ha dit Reñé que ha avançat que la Diputació de Lleida prepara per al mes de març una setmana cultural i econòmica dedicada a aquest Estat.

En l’àmbit de la internacionalització, al marge d’Israel també destaca l’assistència a fires d’àmbit internacional, com la de Düsseldorf (Alemanya), Amsterdam (Benelux), Londres (Regne Unit) i Moscou (Rússia). Així mateix, es continuarà fomentant la participació del sector turístic lleidatà al programa anual de Workshops de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i es duran a terme accions promocionals específiques als mercats internacionals prioritaris com França, Benelux i Alemanya.

La participació de la Diputació de Lleida a FITUR es fa amb la col•laboració dels consells comarcals lleidatans i de la Generalitat de Catalunya. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat pel vicepresident del Patronat, Gerard Sabarich, i pel director, Jordi Blanch, el vicepresident tercer, Pau Perdices, i la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, han coincidit amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en els diferents actes organitzats per la Generalitat de Catalunya.

Promoció de l’oferta global de les comarques de Lleida

Fins al dia 26 de gener, la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme, representarà l’oferta de les comarques de Lleida en un saló que concentra representants de 165 països. Una de les novetats que s’ha presentat al saló és la Guia de Senderisme del Pirineu i les Terres de Lleida que ha editat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

La guia recull un conjunt de 26 rutes diferents ordenades per comarques i separades entre Terres de Lleida i Pirineus de Lleida. Cada ruta inclou la comarca per on discorre, un plànol, la seva altimetria gràfica i una breu descripció, llocs d’interès i pictogrames amb informació sobre la durada, el desnivell acumulat, la distancia, la dificultat, el lloc d’inici i l’època de l’any.

La guia està adaptada a les noves tecnologies, ja que amb l’activació de la ruta al GPS i mitjançant un codi QR, es podrà seguir la ruta en temps real a través del mòbil. Els mapes i els tracks GPS que porten el codi QR s’adapten a mòbils d’Android, iPhone i tabletes.

Reconeixements de la Unesco pel Montsec i la Val d’Aran

El reconeixement del Montsec com a Reserva i Destinació Turística Starlightper la Unesco ha estat una de les novetats destacades d’aquest certamen. La certificació suposa un impuls a la potencialitat de la zona per confeccionar una oferta turística de qualitat diferenciada valent-se dels seus recursos, especialment el seu cel.

El Montsec és una de les sis úniques zones del món que disposen de la certificació de Destinació Turística Starlight i la tercera amb la distinció de Reserva Starlight.

Un altre dels reconeixements que s’han donat a conèixer en el marc de FITUR 2014 és el certificat “Biosphere Destination” a la Val d’Aran que lliura l’Institut de Turisme Responsable, entitat vinculada a la Unesco i a l’Organització Mundial de Turisme. Aquest certificat ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida en la tramitació de la petició a l’Institut de Turisme Responsable.

L’acte de lliurament es farà aquest mateix dimecres a la tarda al Pati Gastronòmic de l’estand de Catalunya. El síndic d’Aran, Carlos Barrera, serà l’encarregat de rebre la certificació de mans de Tomás Azcarate y Bang, president de l’Institut de Turisme Responsable, i Mauro Marrocu, chief executive officer del Consell Global de Turisme Sostenible.

Totes les comarques hi presenten els seus principals reclams turístics, com ara la nova configuració de l’absis major de Sant Climent de Taüll, el Centre de Visitants del Pallars Jussà-Epicentre o la concessió de la certificació de Destinació de Turisme Familiar-DTF a les Valls d’Àneu.

Madrid, 22 de gener de 2014

Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat