Reñé denuncia “l’absoluta desídia” del Ministeri de Foment amb la N-230, en què “en 8 anys només ha fet 16 quilòmetres”

El Ple de la Diputació ha aprovat una moció per demanar a Foment que atengui les al·legacions del territori per esmenar els dèficits de la N-230

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha denunciat aquest dimecres “l’absoluta desídia” del Ministeri de Foment envers la N-230, una via de gran importància i en la qual “en 8 anys només ha fet 16 quilòmetres”.

Ho ha dit en el Ple en què la institució ha aprovat una moció per tal de demanar al Ministeri de Foment una actuació urgent per adequar i millorar la N-230, una actuació que suposaria atendre les al·legacions presentades per la corporació a l’estudi informatiu elaborat pel Ministeri sobre aquesta via.

Presentat pels grups de CiU, Unitat d’Aran i PSC, el text ha estat aprovat amb l’única abstenció del PP. La moció defensa la importància de la via i reivindica la necessitat imperiosa i urgent de millores, proposant una nova variant a Vilaller, la variant de Bono, noves àrees d’estacionament d’emergència per a camions, la millora en els accessos al Pont de Suert i al polígon industrial de Sorés i la tramitació dels projectes constructius prioritzant l’execució de l’obra del tram de Sopeira al Pont de Suert.

En la seva intervenció, Joan Reñé ha denunciat que la N-230 és una carretera “perillosa” i que presenta “un dèficit brutal”, una obra “de mai acabar, una autovia virtual que no acaba mai d’entendre’s on és”. El president de la Diputació ha remarcat que l’any 2009 es va adjudicar el tram de Rosselló i que l’any passat es va inaugurar el tram entre Lleida i Almenar, precisant que “entre Lleida i Almenar hi ha 16,2 quilòmetres, entre Lleida i Sopeira, 98. I entre Sopeira i la boca sud del túnel n’hi ha 42. Això vol dir que l’autovia entre Lleida i la boca sud del túnel són 140 quilòmetres. En 8 anys se n’han fet 16, és a dir, amb aquest pas, el Ministeri acabarà l’autovia fins a l’Aran en 69 anys”. És per això que Reñé ha demanat a “qui és competent, que actuï i exerceixi les seves responsabilitats” i deixi enrere “l’absoluta desídia” que mostra el Ministeri de Foment envers aquesta carretera.

Per tot plegat, es demana a Foment que accepti les al·legacions presentades per la Diputació de Lleida per millorar la viabilitat i la seguretat del tram de la N-230 de Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha, i que valori les al·legacions dels ajuntaments afectats, del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i del Conselh Generau d’Aran, a més de proposar que es defineixi un argumentari per consensuar una proposta de millora més adient en el tram de la boca nord del Túnel fins a la frontera francesa.

Cal recordar que la Diputació de Lleida va crear l’any 2017 una comissió de seguiment sobre la carretera N-230.

Lleida, 21 de març de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat