Reñé demana visió de país i no de partit davant el 9N

Commemoració a Companys - Tarròs

Commemoració a Companys a Tarròs

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dimecres en l’acte commemoratiu en memòria del 74è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys a Tornabous.

En el transcurs de l’acte commemoratiu, que ha estat presidit per la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, el president de la Diputació de Lleida ha demanat als partits polítics treballar com un sol poble. “Els catalans hem d’aprendre a treballar com un sol poble. El nostre adversari de fa 300, 100 o 74 anys, era i continua sent l’Estat espanyol”, ha indicat Reñé.

En la seva intervenció, ha indicat que “els interessos de país han de prevaldre sempre davant les legítimes discrepàncies, perquè és des de la unitat d’acció que el país serà capaç d’avançar fins a final de trajecte, que no és altre que la llibertat de Catalunya”.

El president de la corporació lleidatana ha afegit que “avui fa 74 anys que un fill del Tarròs, un home de la terra de Lleida, donava la vida per uns ideals i per una pàtria” i ha afegit que “ens va deixar una sentència que hauríem de recordar sempre i que deia: ‘Catalunya només ens té a nosaltres’”.

Reñé ha expressat paraules d’elogi cap a Companys a qui ha qualificat com “la més alta institució democràtica del nostre país, que va saber portar la dignitat del nostre país fins a les darreres conseqüències”.

En el transcurs del seu parlament, Reñé ha afirmat que “com Companys, ara fa 80 anys, ens trobem davant d’un moment únic en la història contemporània de Catalunya. Amb problemes, dificultats i incerteses, però també, en una de les conjuntures més favorables i propícies dels últims tres segles, per materialitzar les aspiracions nacionals del país i recuperar, definitivament, les llibertats perdudes”.

 A l’acte commemoratiu també han assistit la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa M. Perelló; la vicepresidenta de l’IEI i portaveu del grup de CiU a la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; i els diputats Josefina Bernades i Antoni Villas.

El Tarròs, 15 d’octubre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat