Reñé demana la màxima participació als actes de la Diada per manifestar la sobirania de Catalunya a decidir el seu futur

ORIfoto_2_rene_inaugura_la_placa_de_sant_jordi_de_tarrega_editora_2_6065_0_1

El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha demanat aquest diumenge des de Tàrrega la màxima participació als actes de la Diada, tan els organitzats per la societat civil com per les diferents institucions, "per manifestar la nostra sobirania com a poble a decidir el futur de nostre país" i ha atribuït la reivindicació nacional de Catalunya "conseqüència de l’ofec econòmic i l’espoli econòmic que patim”.

"Sense por, amb convicció, d’una forma participativa, siguem presents en allò que el nostre país, d’una forma majoritària, vol decidir ", ha dit durant la seva intervenció a la inauguració de la Plaça Sant Jordi del Parc de Sant Eloi de Tàrrega.
Aquesta plaça és en record al centenari que l’Associació d’Amics de l’Arbre de Tàrrega ha complert enguany. L’entitat treballa en col•laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega, l’Obra Social “La Caixa” i la Diputació de Lleida en la preservació d’aquest parc de 20 hectàrees. Concretament, des de l’any 2008, la Diputació de Lleida i l’Obra Social “La Caixa” han finançat diferents actuacions al Parc de Sant Eloi per un import total de 220.000 euros.

"El Parc de Sant Eloi va ser fruit d’un projecte conjunt a finals del segle XIX, un exemple que referma que, tant llavors com ara, la unitat és bàsica per avançar", ha dit Reñé en lloança a l’esperit associatiu, com el de l’Associació Amics de l’Arbre. "El compromís de la Diputació de Lleida amb les associacions és actiu i constant justament per la seva capacitat de dinamització i d’implicació social", ha afegit.

Amb l’aportació de la Diputació de Lleida i l’Obra Social “La Caixa”, la Plaça Sant Jordi del Parc de Sant Eloi de Tàrrega ha estat pavimentada en una superfície de 300 metres quadrats. La remodelació també ha permès la incorporació d’un mural dedicat a Sant Jordi obra de l’artista targarí Josep Castellana.

A l’’entrada a la Plaça de Sant Jordi, s’hi troba l’antiga Creu de Terme del poble de Conill, datada del S.XVII i salvaguardada i restaurada per l’Associació d’Amics de l’Arbre.
El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat precedit en els parlaments per l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, el President de l’Associació d’Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, el director general de la Fundació “La Caixa”, Jaume Lanaspa.

Tàrrega, 1 de setembre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat