Reñé demana al sector de l’oli de les Garrigues que uneixin esforços per a la comercialització

ORIdsc_0105_editora_2_5070_0_1

ORIdsc_0128_editora_2_5070_0

ORIdsc_0149_editora_2_5070_0

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha catalogat la Fira de l’Oli com un punt de referència econòmic, cultural i social de la comarca a Catalunya i ha explicat que aquest és el millor exemple de la capacitat i la vitalitat del Patronat, de l’ajuntament de les Borges Blanques i de la pròpia comarca.

Reñé ha dit que el sector de l’oli no travessa el seu millor moment, i ha recordat que la campanya d’enguany ha estat de les més difícils que es recorden. Així, ha fet referència al fet que la collita d’aquesta temporada té un 60% menys de producció.

Tot i això, ha encoratjat els productors a seguir treballant per mantenir l’oli de les Garrigues com un producte capdavanter del sector agroalimentari de les terres de Lleida. “Per la seva altíssima qualitat, l’oli continua sent un producte capdavanter del sector agroalimentari de les terres de Lleida”. En aquest sentit, ha explicat que cal que el sector millori el circuit de la comercialització, i ha fet referència al fet que cal que l’oli de les Garrigues sigui conegut fora de Catalunya.

Segons Joan Reñé, cal seguir treballant per tal d’augmentar i estabilitzar els nivells de producció, sense perdre de vista la implantació de nous sistemes de reg per optimitzar la producció, ni el fet que el món rural es veu abocat, cada cop més, a implementar la seva política ocupacional en la multisectorialitat de l’agricultura, creant d’un ventall de serveis ambientals, turístics, culturals o gastronòmics alternatius i complementaris a l’agricultura.

El president de la Diputació ha afirmat que la organització de la Fira de l’Oli és una de les millors respostes que es poden donar a les adversitats del sector, i que cal defensar arreu i amb els mitjans que tinguem a l’abast la producció de qualitat que es produeix a les comarques de Lleida.

Per últim s’ha referit al camp que té per recórrer la gastronomia de les Garrigues amb el valor afegit dels productes de qualitat de que disposa.

Les Borges Blanques, 22 de gener

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat