Reñé demana al món local la màxima implicació i participació amb el 27-S

Reñe_reunio_mon_local_29_07_2015_009_SLI

Reñe_reunio_mon_local_29_07_2015_008_SLI

En la primera de les reunions bimensuals amb ajuntaments i consells comarcals, on també s’han abordat aspectes vinculats amb l’assistència jurídica als ens locals o el desplegament de la Llei de Transparència

La institució compromet més de 4’8M€ per al retorn a les aules

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha reunit aquest dimecres alcaldes de capital de comarca i presidents de consells comarcals en la represa de les reunions amb el món local.

Aquestes jornades de participació tindran un caràcter bimensual i, com en el darrer mandat, són orientatives i necessàries per al desplegament de l’acció de la institució al territori.

En la primera de les reunions, s’han abordat aspectes com el suport de la Diputació de Lleida en educació, les iniciatives d’ajuts socials, així com altres aspectes vinculats amb el desplegament de la Llei de Transparència o la millora del servei d’assistència als municipis en matèries de serveis jurídics i d’intervenció.

“Treballarem en la creació d’un equip tècnic i jurídic amb l’objectiu de donar suport i servei als ajuntaments i blindar així la responsabilitat dels petits consistoris davant d’una llei com l’RSAL que posa en qüestió i agredeix massa sovint el principi d’autonomia local”, ha indicat Reñé en la roda de premsa posterior a la reunió amb el món local.

El president de la corporació lleidatana ha afegit que “volem que la competència i la responsabilitat la continuïn mantenint els consistoris i la feina de les institucions supramunicipals és la de donar-los suport, ja que els serveis exercits des de la proximitat són els més eficients i democràtics”.

També ha anunciat la creació d’un servei tècnic que disposi de la informació i la gestió de tots els recursos i fons que ofereix la Unió Europea (UE) per tal que els ens locals puguin preparar projectes de qualitat que responguin als requeriments de les diferents convocatòries comunitàries.

En matèria d’Educació, el president ha avançat que la Diputació preveu destinar més de 4,8M€ al nou curs escolar entre ajuts al menjador i transport escolar no obligatori, a les llars d’infants de titularitat municipal i a les escoles especials Llar de Sant Josep de Lleida.

“Es tracta de garantir que tots els nens, visquin on visquin, tinguin cobert el seu dret d’accedir a l’ensenyament dins del seu entorn sense un cost afegit de desplaçaments o menjador”, ha puntualitzat el president de la Diputació de Lleida.

En el transcurs de la reunió també ha anunciat la creació d’un nou pla plurianual que dotarà els ajuntaments amb els recursos econòmics necessaris per tal de garantir el manteniment dels camins locals. Aquest nou pla se sumarà al Pla específic i al Pla d’aigües, que tindran continuïtat.

En termes d’acció social, Reñé ha informat de la propera reunió que té previst celebrar amb les entitats del tercer sector per implementar totes aquelles accions que puguin ser possibles des de la institució que presideix. A hores d’ara, fruit de la col•laboració amb els ens locals es presten ajuts de teleassistència des dels consells comarcals.

En la seva intervenció, Reñé també s’ha referit a les eleccions plebiscitàries i al futur de Catalunya com a nou estat. ‘El món local és el nervi del país i Catalunya necessitarà, més que mai després del 27-S, una acció local unívoca i conjunta perquè el procés avanci amb èxit’.

Reñé ha explicat que en la reunió amb el món local ha demanat la seva implicació i participació institucional amb el 27-S “per assolir quotes de major llibertat, autonomia i independència per decidir quin ha de ser el futur que millori la qualitat de vida dels catalans”.

Lleida, 29 de juliol de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat