Reñé defensa les administracions locals com a peces bàsiques per garantir l’eficiència dels serveis als ciutadans

Reñe_alcaldes_eu_004_SLI

Reñé al Cicle d’esmorzars Alcaldes.eu “Diputacions: actors o observadors dels canvis al país?”

Reñe_alcaldes_eu_005_SLI

Reñé al Cicle d’esmorzars Alcaldes.eu “Diputacions: actors o observadors dels canvis al país?”

En el Cicle d’esmorzars Alcaldes.eu “Diputacions: actors o observadors dels canvis al país?”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha defensat les administracions locals com a peces bàsiques per garantir el manteniment, l’eficiència i l’eficàcia dels serveis de qualitat que ofereixen els municipis de tot el territori.

Així ho ha exposat en el Cicle d’esmorzars Alcaldes.eu titulat “Diputacions: actors o observadors dels canvis al país?” en el què els presidents de les quatre diputacions catalanes han valorat el conjunt dels processos polítics actuals i han definit les competències esperables per al futur de les institucions.

En la seva intervenció inicial, el president Reñé ha explicat que les diputacions són institucions supramunicipals que només tenen raó de ser si representen als municipis i als ciutadans des de la proximitat.

“A la Diputació de Lleida estructurem la realitat política i dels ciutadans des de baix i amb proximitat i un exemple són les reunions periòdiques que fem amb els consells comarcals i les capitals de comarca”, ha indicat Reñé.

En el transcurs del col·loqui, el president de la Diputació de Lleida ha manifestat que la coexistència entre els consells comarcals i la Diputació és vital a Lleida, ja que les característiques geogràfiques de la demarcació fan necessària l’existència d’institucions de proximitat que garanteixin serveis de qualitat als ciutadans.

Reñé també ha remarcat la importància de la col·laboració entre municipis, consells comarcals i corporació en la gestió del dia a dia. En aquest sentit, ha posat com a exemples l’aportació de 2,9M€ que la corporació destina als consells comarcals per l’assistència als municipis de la comarca i la contractació de secretaris i interventors o el milió d’euros que destina als municipis i consells comarcals per assumir el cost de les llars d’infants, el menjador i el transport no obligatori dels nens que viuen en pobles sense escola i que han de desplaçar-se al col·legi d’una altra població del seu mateix municipi.

Pel que fa a la participació als impostos de l’Estat, Reñé ha explicat que l’objectiu és que Catalunya recapti i gestioni els seus impostos i des de les administracions locals, diputació inclosa, tinguem com a interlocutor el govern català ‘però mentre no arriba aquest moment hem de ser exigents i no oblidar que el pressupost de les corporacions procedeixen dels impostos dels ciutadans, que tenen dret a rebre aquest retorn’.

El col·loqui ha comptat amb l’assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i del president de la Diputació de Girona, Pere Vila.

L’acte ha comptat amb personalitats polítiques de primer ordre nacional, persones vinculades al món polític, empresarial i cultural.

 

 

Barcelona, 3 de juny de 2016

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat