Reñé defensa el sector agrari al Ple i denuncia les retallades de recursos estatals al PDR i a l’eliminació de purins

ORIple_diputacio_juliol_001vr_editora_2_6454_0_1

ORIple_diputacio_juliol_002vr_editora_2_6454_1

El Ple de la Diputació de Lleida aprova l’expedient de modificació de crèdits amb un valor total de 2.200.187€ que permetran donar més liquiditat als ajuntaments

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet una defensa del sector agrari i ramader lleidatà en el transcurs del Ple que s’ha celebrat aquest dijous, on també s’ha reiterat la condemna de tota la Corporació als atacs soferts a França en camions de fruita de Lleida, amb la bolcada de les càrregues tal com han defensat els afectats.

Reñé ha celebrat la unanimitat del Ple en convenir amb la capacitat estratègica d’aquest sector i ha posat de manifest que la retallada dels recursos estatals a Catalunya està afectant tant als recursos del PDR com a la supressió de les primes per a l’eliminació de purins a través de la cogeneració.

“El problema està clarament focalitzat en la deslleialtat absoluta del Govern de l’Estat espanyol a l’hora de gestionar els recursos amb la generositat necessària per solucionar els problemes”, ha reblat Reñé, que ha recordat l’ofec econòmic que pateix la Generalitat. “La tercera partida del pressupost de la Generalitat amb més recursos després de Salut i Ensenyament és la d’interessos”, ha dit Reñé en referència als 6 milions d’euros que paga a diari la el Govern català sota aquest concepte per fer front als deutes contrets en anteriors anys de govern.

Més liquiditat per als ajuntaments

El Ple també ha aprovat l’expedient de modificació de crèdits amb un valor total de 2.200.187€ que permetrà donar més liquiditat als ajuntaments per tal de mantenir els serveis bàsics als ciutadans en aquesta moments de dificultats econòmiques. En aquest sentit, Reñé ha recordat que, precisament, el 70% dels ajuntaments no han licitat les obres del Pla General del PUOSC de l’any 2012.

“Si l’Estat espanyol complís amb els seus deures fiscals amb el poble de Catalunya no estaríem en la situació econòmica en la que estem i això inclou una major agilitat en els pagaments”, ha puntualitzat el president de la Diputació de Lleida en relació amb la situació que pateixen els ajuntaments.

2M€ per unificar els quiròfans de l’Arnau i 1M€ per un nou centre a Juneda

En l’àmbit de Salut Pública, també s’ha aprovat el conveni entre l’Institut Català de la Salut per centralitzar tots els quiròfans de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en una planta. S’hi destinaran 2M€ a executar la primera fase, que requerirà diferents anualitats d’execució per la complexitat de l’obra.

Mentre, a Juneda, la Diputació finançarà la construcció d’un centre de salut infanto-juvenil, per a persones a discapacitat i trastorns de conducta. El conveni que estableix col•laboració amb l’ajuntament pressuposta l’aportació de la Diputació de Lleida en 1M€ per la construcció de la primera fase d’aquest nou equipament.

El Ple també ha aprovat l’actualització d’infraestructures sanitàries al Palau d’Anglesola i la col•laboració amb l’Agrupació Lleidatana d’Entitats de suport a persones amb discapacitat (ALLEM) amb 135.000 euros.

Aprovació de convenis

Pel que fa a l’àmbit d’acció territorial, el ple de la corporació ha aprovat el conveni de col•laboració entre la Diputació de Lleida i l’Institut Municipal de Progrés i Cultura de Balaguer, mitjançant el qual la corporació aporta 70.000 euros per a la realització d’activitats firals durant aquest any 2014. També ha prosperat el conveni de col•laboració entre la Diputació i l’Ajuntament de Lleida per augmentar l’actual aportació al Força Lleida i una aportació extraordinària al Consorci de l’Estany d’Ivars-Vila-Sana, per al finançament del centre de natura Cal Sinén.

També s’ha aprovat la delegació de la gestió de diferents impostos i taxes dels ajuntaments de Bellmunt d’Urgell i Albatàrrec a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL).

En el marc del ple s’ha donat compte de l’estat d’execució del pressupost corresponent al segon trimestre de 2014, de l’informe d’estabilitat pressupostària del segon trimestre de 2014 i de l’informe de morositat del segon trimestre de l’exercici 2014, de la Diputació de Lleida i els seus organismes dependents.

La Diputació de Lleida ha reduït de 56,56 dies a 39,14 dies, l’IEI ha rebaixat el termini de pagament de 51 a 41 dies de mitjana el pagament a proveïdors, “la qual cosa incideix en el prestigi de la corporació”, ha indicat el president Reñé, que ha felicitat els departaments de la institució per l’assoliment.

En acabar el Ple, també ha recordat Reñé que el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va celebrar el passat dia 18 de juliol els 25 anys de la seva creació.

Lleida, 24 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol (606.041.875)
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat