Reñé defensa el potencial logístic de Lleida a la Taula Estratègica del Corredor del Mediterrani

Reñe_Taula_Corredor_Mediterrani_001_WEB

Joan Reñé a la Taula Estratègica del Corredor del Mediterrani

Reñe_Taula_Corredor_Mediterrani_001_SLI

Joan Reñé a la Taula Estratègica del Corredor del Mediterrani

Més d’un centenar de representants de tots els sectors implicats han participat en la reunió al Palau de Pedralbes presidida pel president Carles Puigdemont

 Reñé recorda en la seva intervenció la creació de la plataforma “Lleida logística – Corredor del Mediterrani”, grup de treball impulsat per la Diputació de Lleida

 

El president de la Diputacio de Lleida, Joan Reñé, ha reclamat el Corredor Mediterrani com a infraestructura prioritària per garantir el futur de Lleida com a centre logístic de distribució de productes agroalimentaris i mercaderies, a través dels ports de Tarragona i Barcelona.

Així ho ha manifestat Reñé en el transcurs de l’acte de constitució de la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani, que s’ha celebrat aquest dimecres al Palau de Pedralbes i que ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Més d’un centenar de representants de tots els sectors implicats, entre els quals cambres de comerç catalanes, sindicats, patronals, universitats, administracions locals, diputacions i grups parlamentaris han participat en la reunió per aportar la seva visió.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha manifestat el seu “compromís en l’exigència de la construcció del Corredor Mediterrani i en la voluntat de ser protagonistes i no simples espectadors”.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat l’excel·lent situació geogràfica de les comarques lleidatanes, que les situa en el nus dels corredors Madrid-Barcelona, Tarragona-País Basc i Terres de l’Ebre-Val d’Aran-França. “Amb el Corredor del Mediterrani a través dels ports de Tarragona i Barcelona Lleida tindrà una oportunitat com a plataforma logística de distribució de productes agroalimentaris”, ha afegit.

Tant en la seva intervenció a la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani com en la seva compareixença amb els mitjans de comunicació, Reñé ha explicat que actualment, les terres de Lleida es troben davant d’uns paràmetres de creixement força interessants i ha recordat que l’any 2013, les terres de Lleida van gestionar 31 milions de tones agroalimentàries, de les quals més del 60% de les exportacions corresponen a productes agroalimentaris.

El president de la Diputació de Lleida ha reiterat el seu compromís amb aquesta taula, ja que coincideix amb el posicionament que defensa la plataforma “Lleida logística – Corredor del Mediterrani”, un grup de treball impulsat per la Diputació de Lleida, integrat per una trentena de representants del sector empresarial i institucional de les comarques de Lleida, amb el suport de FERRMED.

El doble objectiu d’aquest grup de treball és el de posicionar les comarques de Lleida com una important àrea logística del sud d’Europa  a la xarxa bàsica de les infraestructures europees, Core-Network i reclamar als governs espanyol i europeu els seus compromisos d’execució del Corredor del Mediterrani.

La Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani celebrada aquest dimecres pretén esdevenir un instrument nuclear i de participació per a l’impuls d’una infraestructura que està considerada clau en la promoció econòmica i empresarial del país.

Per part del Govern, a més del president Puigdemont també han participat els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

Lleida, 25 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat