Reñé defensa el consum dels productes de proximitat resultat de l’esforç dels pagesos lleidatans

Reñe_cloenda_sant_miquel_004_WEB

FruitaChallange

Reñe_cloenda_sant_miquel

Més de 1.000 persones han participat durant la fira en la campanya de col·laboració que ha fet la Diputació de Lleida amb Postureig Lleida per afavorir el consum de fruita de proximitat a través de les xarxes socials

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha defensat el consum dels productes de proximitat que elaboren els pagesos de les comarques lleidatanes en l’acte de cloenda de la 60a Fira Agrària de Sant Miquel i 29è Saló Eurofruit, que ha estat presidida pel director general de Producció i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando Miranda Sotillos.

Reñé ha remarcat la importància de “donar a conèixer aquests productes de gran qualitat per incentivar encara més el seu consum i valorar i respectar l’esforç i el treball dels productors lleidatans”. “Hem de transmetre als ciutadans la importància de consumir aquests aliments elaborats pels nostres productors”, ha afirmat el president de la Diputació de Lleida. Un any més, la corporació lleidatana, en col·laboració amb les comarques, ha promocionat els aliments de proximitat des de l’estand ‘Aliments del territori i tu’, on s’han reunit més de 200 productes autòctons de les terres de Lleida.

A més, en aquesta edició, la Diputació de Lleida també ha col·laborat amb la campanya iniciada a les xarxes socials per Postureig Lleida per afavorir el consum de fruita de proximitat regalant una peça de fruita a totes les persones que s’han fet una fotografia i sumar-se així a la campanya. Més de 1.000 persones han participat en aquesta campanya i les fotos es penjaran a la pàgina web de la Diputació de Lleida i es publicaran al Facebook.

Reñé ha iniciat la seva intervenció destacant que la Fira de Sant Miquel és clarament “un aparador de novetats, d’investigació i de recerca, a més d’un punt de trobada del sector per compartir les inquietuds i els neguits de l’any”. “Ha estat una campanya complicada pel sector a causa de la crisi provocada pel veto rus, que s’ha sumat a les pedregades i a una complicada situació prèvia del sector”, ha indicat Reñé. El president de la Diputació de Lleida ha afegit que aquest certamen és també “una fira social que tots els lleidatans senten com a seva, la qual cosa dóna encara més consistència al fet firal”. Reñé ha finalitzat la seva intervenció felicitant els organitzadors de la Fira de Sant Miquel.

Abans de l’acte de cloenda, el president de la Diputació de Lleida ha participat en la roda de premsa de valoració del certamen, que a falta de les dades finals ha estat qualificada de molt bona amb un balanç satisfactori per la majoria dels expositors i amb una xifra de visitants similar a la de l’any passat. En el transcurs de l’acte de cloenda també s’ha lliurat el XLIII premi al Llibre Agrari a “Proyecto y diseño de áreas verdes”, de l’enginyer agrònom Manuel Muncharaz, i el 18è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el disseny de Màquines Agrícoles a el Mòdul IQS IV, un sistema avançat de tria automàtica de la qualitat extrema de la fruita aplicada a un calibrador electrònic presentat per l’empresa Rubinat Electrònica Industrial.   Lleida, 28 de setembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat