Reñé defensa a la UCE de Prada de Conflent el potencial de la plana de Lleida com a futur port sec dels ports catalans

REÑÉ_UCE_PRADA

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha defensat a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent la construcció del Corredor del Mediterrani “com a projecte de país, per la millora de les comunicacions viàries i ferroviàries de Lleida i com a port sec dels ports catalans”, en relació explícita a les potencialitats logístiques de la plana de Ponent i al previsible tràfic de mercaderies dels països emergents asiàtics cap al centre d’Europa que aportarà el futur corredor quan sigui una realitat.

“Per això, aquesta aposta insistent des de la Diputació de Lleida en la reivindicació d’aquesta infraestructura”, ha dit Reñé, que alhora ha estat crític amb “els partits que volen constituir el govern de l’Estat espanyol i encara parlen del corredor central, que és tècnicament inviable. El Corredor Mediterrani té una objectivitat extrema”, ha sentenciat després de redundar en els plantejaments que defensa l’associació europea FERRMED i que aposten per la seva viabilitat econòmica.

Al llarg de la seva intervenció a la UCE, Reñé també ha fet referència al calendari d’accions que la Diputació de Lleida està duent a terme a través de la mesa estratègica constituïda al gener amb representants institucionals i empresarials per reivindicar aquesta infraestructura. Així mateix, ha lloat el compromís de la Generalitat Catalunya “per creure” en aquesta infraestructura estratègica per al desenvolupament dels Països Catalans.

També han participat a la taula rodona “L’Eix mediterrani: camins ferroviaris” el conseller de Territori i Sosteniblitat, Josep Rull; el president de la UCE, Jordi Casassas; un representant de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Becat; el director de l’Institut Cartogràfic de València, Xavier Navarro, i el secretari general de FERRMED, Joan Amorós.

La Diputació de Lleida col·labora des de fa anys en l’organització de la Universitat Catalana d’Estiu perquè és “una eina imprescindible i un altaveu per mantenir la consciència del país”, tal com l’ha descrita Reñé després de 48 edicions d’activitat i formació.

Prada de Conflent, 18 d’agost de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat