Reñé critica que la manca d’infraestructures disminueix les expectatives de creixement de la demarcació de Lleida

Reñe_inauguracio_Fira_St_Miquel_002_SLI

Inauguració de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel

Reñe_inauguracio_Fira_St_Miquel_001_SLI

Inauguració de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel

Reñe_inauguracio_Fira_St_Miquel_005_SLI

Inauguració de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel

El president de la Diputació de Lleida assegura que ara és el moment de convertir Lleida en un gran centre logístic de distribució de productes agroalimentaris i mercaderies

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que la mancança en infraestructures que han patit històricament les comarques de Lleida ha disminuït clarament les expectatives de creixement.

No obstant això, Reñé s’ha mostrat optimista i ha assegurat que ara és un bon moment per preparar la demarcació de Lleida per fer un “salt quantitatiu i qualitatiu important” i aprofitar les oportunitats perquè l’àrea de Lleida esdevingui en un gran centre logístic de distribució de productes agroalimentaris i mercaderies.

Reñé ha fet aquestes declaracions a l’acte d’inauguració de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i del 30è Saló “Eurofruit”, que ha qualificat com “una de les fires agràries més important de l’arc mediterrani” i “conjuntament amb la Fira de Sant Josep, un punt de trobada, d’intercanvi i de debat per incorporar al sector aquells elements que afavoriran un més gran rendiment de l’empresa agrària, la recerca i innovació, la preservació del medi, l’aprofitament hídric i l’exploració de nous conreus i la competitivitat del sector”

El president de la Diputació de Lleida ha indicat que la demarcació de Lleida es mou en uns paràmetres clarament positius: més del 60% de les exportacions corresponen a productes agroalimentaris (uns 15 milions de tones anuals), les aportacions del territori a la producció de fruita representen el 80% de Catalunya i la cria i engreix de porcs, suposen el 53% de la producció total del país.

Aquesta situació afavoreix el plantejament de nous reptes, que des de la Diputació de Lleida ja s’han començat a treballar amb l’estudi del potencial logístic de la província de Lleida encarregat per la corporació i elaborat per l’Institut Cerdà.

Reñé ha explicat que l’estudi determina que el potencial de Lleida per projectar-se com a plataforma logística se sustenta en quatre eixos principals: que Lleida és un referent al sector agroalimentari, que disposa d’oferta de sòl logístic amb preus estables i competitius, que compta amb una bona posició geoestratègica, al vell mig de la cruïlla dels dos corredors principals de mercaderies, i que té una xarxa viària ben planificada al voltant de la capital, l’aeroport de Lleida i l’alta velocitat.

Tot i així, ha criticat la mancança d’infraestructures i ha reclamat la necessitat de millorar la interconnectivitat amb el port de Tarragona; l’autovia A-27 entre Tarrahona i Montblanc, l’Eix Pirinenc o N-260, que facilita la comunicació entre comarques, i l’Eix Occidental o N-230, que ens connecta amb la Val d’Aran i França.

Reñé ha afegit que, davant d’aquesta situació, “no és d’estranyar que molts ciutadans d’aquest país creguin que amb una Catalunya-estat aquests problemes tindrien una solució més ràpida i favorable per als seus interessos.

La ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel garcia Tejerina, ha estat l’encarregada de presidir aquest dijous la inauguració de la 61a Fira Agrària de Sant Miquel i del 30è Saló “Eurofruit”.

Una vintena d’activitats de showcoocking dins de la mostra “Aliments del Territori i tu”

Un any més, la Diputació de Lleida participa a la 61a Fira de Sant Miquel dins de la mostra “Aliments del Territori i tu” amb un espai de showcooking, on hi ha representats fins a 369 productors de la demarcació de Lleida.

Del 24 al 27 de setembre es desenvoluparan fins a una vintena d’activitats que inclouen tallers pedagògics per a infants, degustacions, demostracions de cuina, maridatges i tastos guiats.

Lleida, 24 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat