Reñé, crític amb l’avaluació dels serveis per “costos estàndard” si perjudica els petits municipis

ORIrene_i_buch_i_acm_editora_2_5901_0_1

Referma que els petits municipis no són els causants del nivell de dèficit i de deute de les administracions públiques


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, participarà aquesta tarda en la reunió del Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) del qual Reñé n’és vicepresident institucional

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat amb contundència que la realitat del nostre territori està formada per petits municipis que en cap moment són els causants del nivell de dèficit i de deute de les administracions públiques.

Reñé ha fet aquestes declaracions en resposta a la petició dels mitjans de comunicació de valorar les darreres informacions publicades sobre la reforma de les administracions locals que vol impulsar el govern de l’Estat espanyo i que parlen d’un principi de “cost estàndard”.

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que abans que els municipis petits caldria avaluar l’estalvi d’altres administracions com els ministeris, que tenen cedides moltes de les seves competències a les comunitats autònomes.

Reñé s’ha mostrat contrari a una possible avaluació dels costos estàndards dels serveis que reben els ciutadans per part dels municipis, ja que “per economia d’escala les ciutats més grans sempre podran oferir serveis a uns costos estàndards més baixos”. El president de la Diputació de Lleida ha afegit que “seria ridícul pensar que algú pretén que totes les persones visquin en ciutats grans, ja que la riquesa del territori està en la diversitat de municipis”.

En les seves declaracions també ha defensat la riquesa i la varietat del territori, que es caracteritza per estar format per municipis petits. En defensa de la viabilitat d’aquests ens locals, Reñé ha recordat que la Diputació de Lleida compta amb un estudi elaborat per la Universitat de Lleida (UdL) que conclou que els ajuntaments petits són els qui presenten una millor situació financera. El treball també demostra que els serveis més eficients són els que es donen des de la proximitat.

Lleida, 21 de maig de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat