Reñé convoca una reunió divendres vinent per crear un front comú institucional contra el possible tancament de l’acadèmia de Talarn

ORIpresentacio_mocio_contra_tancament_de_lacademia_de_talarn_01_editora_2_5200_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha convocat per divendres vinent una trobada amb diferents representants institucionals del territori amb l’objectiu de crear un front comú davant el possible tancament de l’Acadèmia Bàsica de Suboficials de Talarn (Pallars Jussà).

Han confirmat la seva assistència l’alcalde Tremp, Víctor Orrit; l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva; el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; el diputat Xavier Pont i el president de la Cambra de Comerç, Joan Simó.

Reñé ha manifestat la seva preocupació pel possible tancament de l’acadèmia i ha indicat que, si s’acaba confirmant, suposaria un cop molt dur per la comarca, ja que aquest equipament genera uns 800 llocs de treball.

La trobada de divendres pretén unir esforços i buscar alternatives i solucions al possible tancament de l’Acadèmia Bàsica de Suboficials de Talarn.

Moció de CiU i CDA contra el tancament

Els grups de Convergència i Unió (CiU) i de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) han presentat aquest dimecres una moció en contra del tancament de l’Acadèmia Bàsica de Suboficials de Talarn.

El text de la moció, que es debatrà en el proper ple de la corporació, indica que la Diputació de Lleida “insta al govern espanyol que consideri la seva decisió i que no clausuri, ni que sigui temporalment, l’acadèmia per les greus conseqüències socials i econòmiques que comportaria, a més de ser un centre on s’han fet inversions importants i que des del territori i les institucions, s’ha recolzat”.

En la moció també s’indica que la corporació “durà a terme les accions polítiques necessàries davant les administracions corresponents per tal de garantir la continuïtat i viabilitat de la instal·lació”.

Lleida, 28 de març de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat