Reñé considera de “poc sentit comú” la reclamació de les obres d’art de Sixena

Reñe_IEI_SLI

El president de la Diputació de Lleida afirma que les pintures estan a disposició de tota la ciutadania

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que les obres d’art del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i del Museu de Lleida estan preservades de forma excepcional i a disposició de tota la ciutadania que les vulgui veure. Per aquest motiu, considera “de poc sentit comú” les demandes judicials per voler treure les obres d’aquests equipaments por portar-les a un altre lloc.

Reñé ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació en relació a l’ordre per part del Jutjat d’Osca de traslladar al monestir oscenc les pintures murals originals de Sixena que es troben al MNAC.

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que aquest procés de les obres de Sixena ha deixat de ser una qüestió de l’àmbit artístic per convertir-se per a uns pocs en un conflicte entre Catalunya i la resta de l’Estat espanyol. “Entendríem la voluntat del retorn del patrimoni a les parròquies de la Franja si les demandes fossin transversals i per a tothom, però només ho són per a les obres del MNAC i per a les del Museu de Lleida”.

Reñé ha assenyalat que entre els municipis i comarques de la Franja i les de Lleida existeix una bona relació des de fa molt temps tant en els àmbits social, universitari, sanitari o econòmic i que només uns pocs volen generar aquest conflicte.

 

Lleida, 3 de novembre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat