Reñé celebra la millora aconseguida a les instal·lacions de distribució d’aliments al Pla d’Urgell

Centre_distribucio_aliments_001_SLI

Centre_distribucio_aliments_004_SLI

Centre_distribucio_aliments_003_SLI

La Diputació de Lleida ha col·laborat amb 200.000 euros per la conversió de l’antic escorxador de Mollerussa en un centre de distribució d’aliments que gestiona el Consell Comarcal del Pla d’Urgell

El nou Centre de Distribució d’Aliments del Pla d’Urgell ha obert les seves portes aquest mes de desembre per tal de facilitar aliments bàsics a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d’alimentació.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet aquest divendres una visita al nou centre, situat a l’Antic Escorxador Municipal de Mollerussa. Reñé ha estat acompanyat de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet.

La Diputació de Lleida ha subvencionat amb 200.000 euros aquest projecte de rehabilitació de l’antic escorxador de Mollerussa per tal d’acollir el nou equipament.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha destacat que és una satisfacció visitar aquest equipament que “té una funcionalitat excepcional i que ajuda a dignificar la solidaritat i l’entrega dels aliments a les famílies que ho necessiten”.

Igualment, ha assenyalat que el Centre de Distribució d’Aliments del Pla d’Urgell és una realitat gràcies a la col·laboració de diferents institucions, com és l’Ajuntament de Mollerussa, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i la Diputació de Lleida. “Tres institucions a les quals ens preocupa un tema tan sensible com la recollida i distribució d’aliments a aquelles famílies que passen per dificultats”, ha indicat Reñé.

També ha agraït la implicació de les empreses, entitats i ciutadans que han fet donacions i han col·laborat perquè aquest equipament sigui una realitat. Reñé ha finalitzat les seves declaracions als mitjans de comunicació desitjant que arribi el dia en que aquest tipus de serveis ja no siguin necessaris.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que aquest projecte compta amb la implicació de molta gent i de molts professionals que han ajudat a fer-lo possible i que a partir d’ara seguiran treballant per donar el millor servei. També ha destacat que en els propers mesos s’incorporarà l’aliment fresc, la qual cosa permetrà articular activitats de formació i d’informació als usuaris.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, ha destacat la importància de tenir un punt central de rebuda i distribució dels aliments i ha afegit que els ajuntaments de la comarca faran l’esforç per fer arribar els aliments a aquelles famílies que no es puguin desplaçar a Mollerussa.

Gairebé 622 metres quadrats destinats a la solidaritat

El nou equipament compta amb una superfície total construïda de 621,88 metres quadrats. A la part interior disposa de diferents espais que acullen una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’ha instal·lat la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc.

A la part de l’exterior s’ha construït un magatzem de paletització per emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any.

La gestió d’aquest centre es farà des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, en col•laboració amb l’Ajuntament de Mollerussa i amb el Banc dels Aliments de Lleida. A banda dels 200.000 euros de la corporació lleidatana, aquesta obra està subvencionada amb 35.000 euros de fons propis de l’Ajuntament de Mollerussa que es complementen amb una aportació de la Fundació Obra Social de “la Caixa”.

Més de 600 beneficiaris a la comarca

L’objectiu del centre és facilitar aliments bàsics a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d’alimentació. Es treballa per afavorir la coresponsabilitat dels participants, la possibilitat de confeccionar la pròpia cistella i la realització de tallers de formació en temes de foment de l’autonomia de les persones.

En funció de criteris socials i econòmics, les famílies tenen dret a recollir aliments un cop al mes, cada dos mesos o tres vegades a l’any. Els usuaris recullen una cistella bàsica en funció dels membres de la unitat familiar i obtenen 20 punts addicionals per família amb els que poden escollir més productes, segons ha explicat la coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Sònia Oriola.

A la comarca del Pla d’Urgell, durant aquest 2015, un total de 608 famílies han anat en algun moment a buscar aliments, la qual cosa suposa el 5,5% de la població.

Mollerussa, 18 de desembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat