Reñé assenyala la Fira de Sant Josep com a exemple de resposta i de l’empenta dels catalans davant la “conjuntura excepcional”

El president de la Diputació de Lleida ha inaugurat el certamen en un acte en el qual el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una intervenció per vídeo
Reñé destaca que “a Mollerussa no hi ha 155, sinó 146”, en referència al número de l’actual edició de la Fira de Sant Josep

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest divendres la inauguració oficial de la 146a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, que ha comptat amb una intervenció per vídeo del 130è president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i de Marc Solsona, alcalde de Mollerussa. En acabar l’acte inaugural, les autoritats han dut a terme un recorregut pel recinte firal.

En la seva intervenció, Reñé ha destacat que la ciutat de Mollerussa “representa una manera de fer i de ser en la qual s’hi sent plenament identificat tot un país”, i la Fira de Sant Josep n’és el millor exponent. Més encara quan enguany la Fira s’està desenvolupant “sota una conjuntura política, econòmica i social excepcional”, motiu pel qual ha situat la Fira com a exemple de “la vigoria social i el caràcter emprenedor” dels catalans i com “la millor resposta a la paralització a què ens volen sotmetre”.

En aquest sentit, Reñé ha subratllat que “aquest any a Mollerussa no hi ha 155, hi ha 146”, en referència a la 146a edició de la Fira, i ha afegit que “el 155 no existeix per molt que alguns vulguin seguir aplicant-lo”, i que “el país segueix endavant” malgrat “les dificultats ignominioses i institucionals”, una apreciació en la qual ha coincidit Marc Solsona, que ha afegit que “fins que no es normalitzi la situació, nosaltres seguirem portant llaços grocs i reivindicant la normalitat”.

El president de la Diputació ha posat en valor el passat de la Fira com a protagonista de “la transformació econòmica del país”, un paper que està convençut que seguirà tenint en el futur gràcies a “una actitud empresarial responsable i un treball continuat de tots els sectors productius, de les entitats, dels empresaris i dels emprenedors, i les fires i mostres del país”.

És per això que ha reiterat el compromís de la Diputació de Lleida amb la Fira de Sant Josep, un compromís basat en una qüestió de fe en la seva força i en la seva capacitat “com a motor econòmic i element de prestigi”, a més de ser un factor “de la potenciació de l’agricultura productiva de les comarques de Lleida com a rebost de Catalunya i pool agroalimentari del sud d’Europa”.

Per tot plegat, Reñé ha acabat qualificant la Fira de Sant Josep de Mollerussa com un projecte que “sobrepassa la pròpia ciutat, que és integrador, que fa sentir copartícips les persones i els municipis de la comarca i que avui més que mai escenifica el caràcter i el tarannà del nostre país”.

La 146 Fira de Sant Josep ha obert les seves portes augmentant el nombre d’expositors, que s’ha situat en 280, i amb força activitats paral·leles i complementàries programades, a més de bones expectatives de mercat tant pel que fa al sector agrari com per al Saló de l’Automòbil.

Cal recordar que la Diputació de Lleida serà també la impulsora de l’espai ‘Aliments, Territori i Tu’, que té com a objectiu promocionar els productes alimentaris i artesanals de qualitat de les comarques de Lleida. Aquest espai es complementa amb una zona de demostracions dels productes. A més, entre les jornades tècniques programades, n’hi ha una sobre la predicció de la pedra organitzada pel Servei Meteorològic de Catalunya i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que dijous en va acollir la presentació.
Mollerussa, 16 de març de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat