Reñé aposta per la innovació “en productes i en idees” per a l’economia del territori

Reñé_Trobada_Empresarial_2_WEB

Reñé_Trobada_Empresarial_1_WEB

En el marc de la 26a Trobada Empresarial al Pirineu, el president de la Diputació destaca el suport a les explotacions experimentals d’ametller a Maials, el CREBA de Torrelameu i la xarxa CEEI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dijous la taula rodona sobre “Experiències empresarials d’èxit amb clau lleidatana”, celebrada en el marc de la 26a Trobada Empresarial al Pirineu.

La taula rodona, moderada pel periodista Lluís Foix, ha estat formada pel fundador i president de RODI, Josep Esteve; el director general comercial de Danone Iberia i president d’Aguas Fontvella i Lanjarón, Jordi Miró; la cofundadora del Pastoret de la Segarra, Teresa Vallès, i l’administradora del grup Venso, Cristina Vendrell.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha obert la seva intervenció felicitant el nou president de les Trobades Empresarials al Pirineu, Vicenç Voltes, després de lloar també la tasca duta a terme pel seu predecessor en el càrrec, Ramon Roca.

En referència al lema de la Trobada d’enguany, “Preparats per créixer”, Reñé ha posat en valor les noves iniciatives del territori per donar embranzida a l’economia. En aquest sentit, Reñé ha destacat que la Diputació fa costat a iniciatives de referència, com són el CREBA (el centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada), inaugurat recentment a Torrelameu, amb una inversió de més de 3 M € per part de la corporació provincial; i els cultius experimentals d’ametllers a Maials que, amb noves tècniques de regadiu i en col·laboració amb l’IRTA, preveuen augmentar la producció fins als 2.500 kg per hectàrea, seguint un model importat de Califòrnia. Aquest darrer exemple és, en paraules del president, “una aplicació del benchmark, de comparar, aprendre d’allò que ja funciona i aplicar-ho”.

En la mateixa línia, Reñé ha subratllat que projectes com aquests s’orienten a acomplir la “divisa” de la corporació de “ser capaços de produir productes però al mateix temps d’innovar amb idees”. El president de la Diputació ha aprofitat la seva intervenció per recordar també el suport de la institució a la xarxa CEEI, que ja s’ha convertit en un referent per a l’emprenedoria del territori, ajudant en la creació de noves empreses, per materialitzar justament en productes o serveis “les idees” dels emprenedors.

L’acte de cloenda d’aquesta edició de la Trobada Empresarial al Pirineu tindrà lloc aquest divendres a les 19.30 hores.

La Seu d’Urgell, 18 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat