Reñé apel·la al procés català a l’acte del centenari de “la Caixa” a la Noguera

Centenari de La Caixa a la Noguera

Centenari de La Caixa a la Noguera

Afirma que l’entitat “és un símbol del nostre país i forma part de totes aquelles estructures d’Estat que ens han portat fins on som avui”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat a l’acte institucional commemoratiu del centenari de “la Caixa” a la Noguera, celebrat al teatre de Balaguer amb l’assistència de 700 persones.

Sobre l’entitat, Reñé ha destacat que “La Caixa és un referent, és un símbol del nostre país i forma part de totes aquelles estructures d’Estat que ens han portat fins on som avui. Va arribar a la Noguera en un moment de grans canvis socials, culturals i laborals. Un temps en què es constitueix també la Mancomunitat amb les quatre diputacions catalanes”.

Reñé ha finalitzat la seva intervenció fent referència al procés català. “Vivim a Catalunya moments excepcionals que, de ben segur, molta gent que el 1915 va treballar per fer possible obrir l’oficina número 0012 de Balaguer, va somniar en veure aquestes quotes importants de sobirania i de dret a decidir quin volem que sigui el nostre futur. Això és una feina de tots, per la qual cosa convido a tots els representants d’aquesta gran institució com ‘La Caixa’ a ser presents com a protagonistes d’aquest canvi per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.

Després dels parlaments, la professora d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Josefina Castellví, ha pronunciat la conferència “Per què investigar a l’Antàrtida?”.

Balaguer, 28 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat