Reñé anuncia un paquet de mesures per dinamitzar l’Estany d’Ivars i Vila-sana i el seu centre d’interpretació, Cal Sinén

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha adjudicat els projectes de geotèrmia i de museïtzació de Cal Sinén, la reforma integral de la primera planta d’aquest espai, un projecte de senyalització interna, l’edició del llibre sobre l’Estany, la incorporació a l’entorn de la cúpula de la pel·lícula ‘Segon origen’ i la posada a la venda d’un forfet turístic

El president de la Diputació de Lleida i del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Joan Reñé, ha anunciat aquest dimarts un paquet de mesures que tenen com a objectiu dinamitzar l’Estany d’Ivars i Vila-sana i el seu centre d’interpretació, Cal Sinén.

Reñé ha presidit la reunió del Consell General de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, que ha tingut lloc a la Sala d’Actes del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, a Mollerussa, i en acabar ha concretat aquestes mesures. Entre elles, destaca l’adjudicació dels projectes de geotèrmia i museïtzació de Cal Sinén, uns projectes en els quals ja s’està treballant i que confia que puguin estar enllestits a principis d’abril. En el cas del projecte de geotèrmia, la licitació s’ha fet per 38.000 euros, mentre que el de museïtzació ascendia a 50.000 euros.

També ha notificat una modificació del crèdit per 60.000 euros per tal de posar recursos a disposició del pressupost del Consorci de l’Estany i així dur a terme “una reforma integral de la primera planta de Cal Sinén, per d’aquesta manera incorporar-la ja al servei que ja s’està oferint des de la planta baixa i consolidant així Cal Sinén com a punt de referència de l’Estany”. Entre els elements que formaran part del que fins ara era l’espai diàfan de la primera planta, hi figura una zona destinada a servei de bar.

Reñé també ha anunciat una inversió de 71.000 euros en aquest 2018 per al projecte de senyalització interna de l’Estany, una inversió que s’emmarca dins el projecte Ponent Actiu que gestiona la Diputació de Lleida. De la mateixa manera, el president ha manifestat que es crearà una comissió tècnica d’experts que tindrà com a objecte fer una avaluació continuada de l’estat ambiental i ecològic de l’Estany.

A més, Reñé ha confirmat que la Diputació de Lleida editarà un llibre sobre l’Estany d’Ivars i Vila-sana, una obra que recollirà “la memòria viva dels que van viure l’altre Estany i el procés de dessecació i recuperació de l’espai”, i ha anunciat que la cúpula que es va utilitzar a la pel·lícula ‘Segon origen’ de Carles Porta, i que en part va ser rodada a l’Estany, s’incorporarà a l’entorn de Cal Sinén en una ubicació encara per determinar i amb usos turístics i culturals per acollir activitats de petit format.

Per últim, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, ha anunciat que s’ha donat llum verda a la posada a la venda d’un forfet turístic juntament amb l’Ajuntament de Mollerussa que inclourà, per 7 euros, l’entrada al Museu de Vestits de Paper, la visita al Museu de l’Aigua de la Casa Canal i l’accés a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Mollerussa, 20 de març de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat