Reñé anuncia que les institucions demanaran una reunió amb el ministre de Defensa per garantir la continuïtat de l’Acadèmia de Talarn

ORIdsc08602_editora_2_5207_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest divendres amb diferents representants institucionals del territori per valorar el possible tancament de l’Acadèmia Bàsica de Suboficials de Talarn (Pallars Jussà) i posar en marxa mesures per evitar-ho.

La reunió ha tingut lloc a la Diputació de Lleida i hi ha assistit l’alcalde Tremp, Víctor Orrit; l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva; el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; el diputat Xavier Pont i el president de la Cambra de Comerç, Joan Simó.

Després de la trobada, Reñé ha anunciat que han acordat demanar una reunió amb el ministre de Defensa perquè els expliqui de primera mà quines intencions tenen respecte al possible tancament.

El president de la Diputació també ha mostrat la seva intenció de sumar esforços amb els sindicats majoritaris a la zona, amb els que també volen reunir-se properament.

Reñé ha destacat que existeix un complet consens institucional a l’hora de defensar la continuïtat de l’acadèmia al Pallars Jussà. A més, ha explicat que el seu tancament seria un cop molt dur per l’economia del territori ja que unes 800 persones depenen econòmicament d’aquest equipament.

L’alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha explicat que al Pallars s’estan duent a terme altres mesures com recollir signatures o assemblees per informar la ciutadania.

Els representants institucionals també es reuniran amb el president de Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el pròxim 12 d’abril per tractar el tema.

Lleida, 30 de març de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat