Reñé anuncia l’avançament de 16M€ als ajuntaments per liquidar els pagaments pendents del Fons de Cooperació de la Generalitat

Reñe_esmorzar_Nadal_001_SLI

Tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació de Lleida

Amb un conveni que passarà pel proper Ple i que liquidarà el pendent de les anualitats 2013, 2014 i 2015

El president de la Diputació de Lleida també ha explicat les línies bàsiques del pressupost per al 2017, en la tradicional trobada nadalenca amb la premsa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que la corporació posarà a disposició dels ajuntaments 16M€ per fer front al pagament pendent del Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya en concepte de Fons de Cooperació Local dels any 2013, 2014 i 2015.

Aquest serà un dels punts que se sotmetran a aprovació durant el proper ple de la corporació del mes de desembre. Així ho ha anunciat el president en el transcurs del tradicional esmorzar de Nadal que cada any s’ofereix als mitjans de comunicació de les comarques de Lleida.

“La corporació avançarà aquests diners als ajuntaments perquè puguin tenir la liquiditat necessària per fer front als seus pagaments, tal i com hem fet altres anys”, ha indicat Reñé.

D’aquesta forma, les diputacions catalanes sumen esforços un any més donada la complicada situació econòmica i financera que pateix la Generalitat i que provoca que algunes obligacions reconegudes del Govern es trobin pendents de pagament al món local.

Reñé ha explicat que els anteriors avançaments ja estan totalment liquidats per part de la Generalitat i que s’utilitza la fórmula de Fons de Cooperació Local perquè és el recurs al qual participen  tots els ajuntaments.

El president de la Diputació de Lleida també ha explicat les principals línies del pressupost de 2017. Reñé ha assenyalat que el pressupost és de 122.951.587 euros, 19’2 M€ més que el 2016, i suposa la major actuació econòmica que ha fet la institució en els darrers anys en favor del món local i l’economia de Lleida.

Lleida, 23 de desembre de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat