Reñé anuncia la segona fase de la variant d’Ivars d’Urgell

Fira Estany d'Ivars

Fira Estany d'Ivars

El president de la Diputació diu que el projecte està redactat i pressupostat en un milió d’euros

René inaugura la Fira de l’Estany i posa en valor l’alcalde Ramon Maria Guiu, un del principals artífexs de la recuperació de l’estany d’Ivars i Vila-sana, zona que aquest cap de setmana compleix 10 anys

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat aquesta tarda que ja s’ha redactat el projecte de la segona fase de la variant d’Ivars d’Urgell que tindrà una inversió d’un milió d’euros. Reñé ha fet aquestes manifestacions durant la inauguració de la setena edició de la Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell, que enguany fa una ferma aposta per dinamitzar el comerç local i els seus productes amb més de 60 expositors i l’empenta de l’Associació de Comerciants “Ivarseja per Ivars”.

“Podem dir que en poques setmanes es podrà inaugurar la primera fase i també podem anunciar que des de la Diputació hem redactat ja el projecte de la segona fase, la que va des de la carretera de Vallverd a la de Castellserà en aquest tram que falta per acabar la variant”, ha assegurat Reñé.

El president ha admès que “les disponibilitats econòmiques han fet que no es pogués fer tot alhora i hem actuat per valor d’1,8 milions d’euros en aquesta primera fase i ho farem per valor d’un milió en el proper mandat si tenim la confiança dels veïns, com no pot ser d’una altra manera. Així aconseguirem que la variant d’Ivars sigui una realitat i puguem treure fora de la vila tot el trànsit pesat que ha suportat durant tants anys”, assegurava.

El president de la Diputació ha visitat els diferents estands acompanyat l’alcaldessa en funcions d’Ivars d’Urgell, Montserrat Coma; per l’alcalde d’Ivars d’Urgell, Ramon Maria Guiu, i pel president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat.

Reñé ha volgut destacar la gran tasca de Ramon Maria Guiu i homenatjar la seva figura i la importància que ha tingut, entre altres aspectes, en la consolidació de la Fira i, especialment, en el llarg procés de creació de l’Estany d’Ivars. “És un alcalde, una persona que mereix un gran reconeixement, ja que durant molts anys ha deixat part de la seva vida, les seves amistats i el seu entorn, i l’ha posat a disposició del seu poble i dels projectes que ha tirat endavant com, per exemple, l’Estany d’Ivars que sense la seva tasca i perseverança hagués estat impossible d’aconseguir”.

Pel que fa a la Fira, durant els dos dies s’han programat activitats vinculades a diversos àmbits i per a tots els públics. Entre les quals destaquen la segona Calçotada, els tallers de cervesa, de manualitats amb material reciclat i un de bombolles, i passejades amb cavall i amb un carruatge “d’Ivarseja per Ivars”. També s’ha viscut una trobada de cotxes antics que han fet un recorregut fins a l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Per una altra banda, la música també hi ha estat present de la mà de l’Aula de Música Pare Irineu Segarra d’Ivars.

Ivars viurà demà diumenge una doble celebració, ja que a més a més del segon dia de la Fira, gaudirà també del Dia de l’Estany que celebrarà els actes de commemoració del desè aniversari de la recuperació del llac i la IV Mostra gastronòmica amb el porc com a ingredient estrella.

Ivars d’Urgell, 28 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat