Reñé anuncia la creació d’un servei tècnic d’informació i gestió de fons europeus

Reñe_jornada_Bell-lloc_002_SLI

Jornada sobre polítiques europees a Bell-lloc d'Urgell

Reñe_jornada_Bell-lloc_003_SLI

Jornada sobre polítiques europees a Bell-lloc d'Urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit l’acte de cloenda de la jornada sobre Polítiques Europees 2014-20 que ha acollit la incubadora d’empreses de Bell-lloc

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat la creació d’un servei tècnicament potent que permeti la informació i la gestió de tots els recursos i fons que ofereix la Unió Europea (UE) als ens locals.

L’objectiu d’aquest servei de la corporació lleidatana seria donar a conèixer aquelles línies financeres de la UE per tal que els ens locals puguin preparar projectes de qualitat que responguin als requeriments de les diferents convocatòries comunitàries.

Reñé ho ha anunciat en el transcurs de l’acte de cloenda de la jornada sobre “Polítiques Europees 2014-20. De suport a l’emprenedoria i a les micro, petites i mitjanes empreses: un repte de tots”, que ha acollit la Incubadora d’empreses de Bell-lloc d’Urgell.

En la seva intervenció, Reñé ha indicat que la corporació ja ha començat a donar els primers passos implicant-se amb projectes com l’estratègia de la Unió Europea d’innovació territorial RIS3 o el Pacte dels Alcaldes, una iniciativa europea gestionada a Lleida a través de la Diputació per finançar actuacions d’energia sostenible als ens locals.

El president de la corporació lleidatana ha valorat molt positivament l’organització de trobades com aquesta, que serveixen perquè emprenedors de tot el territori puguin compartir experiències i posar-les en valor.

Reñé ha afegit que els darrers quatre anys s’ha fet un esforç important per implantar Centres d’Empreses Innovadores (CEI) a totes les comarques de Lleida i facilitar així un espai als nous emprenedors.

A més, ha manifestat la seva satisfacció davant l’elevat percentatge de viabilitat que assoleixen els projectes que s’incorporen als CEI i que arriba al 90%. En aquest sentit, també ha valorat l’esforç i el caràcter lluitador i emprenedor dels lleidatans.

Durant tot el matí d’aquest dimarts una trentena de persones han assistit a aquesta jornada en la que Ferran Tarradellas, representant de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears ha fet una ponència sobre “Polítiques Europees 2014-20 de suport a l’emprenedoria i a les micro, petites i mitjanes empreses: un repte de tots”.

Posteriorment, s’han fet tres taules rodones on s’han exposat les experiències d’empresaris dels sectors tecnològic, agroalimentari i de la sostenibilitat que han iniciat el seu projecte empresarial als diferents centres empresarials de Lleida.

Bell-lloc d’Urgell, 28 d’abril de 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat