30 anys de ràfting i 6 milions de baixades pel Noguera Pallaresa

Reñe_temporada_esports_002_WEB

Reñe_temporada_esports_004_WEB

Reñe_temporada_esports_003_WEB

Reñe_temporada_esports_001_WEB

Reñé ho ha anunciat en la presentació de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura, que aquest any s’ha iniciat amb 224 empreses

L’impacte econòmic global del sector és de 88 milions d’euros i dóna feina a més de 2.000 persones

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que la corporació lleidatana finançarà una actuació de neteja plurianual al Noguera Pallaresa per garantir la seguretat del riu. “Es tracta de netejar aquells elements que poden provocar problemes a les persones que practiquen rafting, com arbres o pedres que cauen al riu en aquells trams navegables del Noguera Pallaresa”, ha indicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha anunciat aquesta actuació en el transcurs de la presentació de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2016 que s’ha fet aquest dimecres a Llavorsí.

La temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2016 s’ha iniciat amb un total de 224 empreses a totes les comarques lleidatanes, les quals oferiran una cinquantena d’activitats de terra, aigua i aire. Les perspectives per a aquesta campanya són bones, atenent al suau però continu creixement que ha experimentat el sector en els darrers anys, conseqüència de la lenta recuperació econòmica i de la progressiva obertura del sector als mercats exteriors.

En la seva intervenció, el president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha indicat que les empreses lleidatanes del sector inverteixen any rere any en l’ampliació i la millora d’infraestructures i en el manteniment dels equipaments de les diferents modalitats d’esports d’aventura i turisme actiu que ofereixen.

La quantitat mitjana invertida per les empreses ha estat de 36.500 euros en els períodes 2014 i 2015. Aquesta campanya també s’estrenaran dos nous parcs lúdics d’aventura al Pallars Sobirà, en concret a les localitats de Rialp i la Guingueta d’Àneu. El president Reñé ha visitat el de Rialp, on un grup d’escolars han realitzat diferents activitats terrestres.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís ha destacat la importància de promoure la formació d’activitats i esports d’aventura al territori.

Impacte econòmic de 88 milions

La importància d’aquest sector ha anat creixent en els darrers anys i actualment el seu impacte econòmic global (considerant els ingressos procedents de l’activitat mateixa, l’allotjament i la restauració) és de 88 milions d’euros, a més de donar feina a més de 2.000 persones.

D’altra banda, i segons l’estudi efectuat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el nombre de serveis de turisme actiu que donen anualment les empreses d’aquest àmbit frega els 650.000. La temporada 2015 van oferir concretament uns 646.000 serveis. Les empreses van fer uns 320.000 serveis d’activitats terrestres, 312.000 serveis d’activitats d’aigua i uns 14.000 d’aèries.

Trenta anys de la primera baixada de ràfting

Enguany, la demarcació de Lleida commemora una fita històrica: el 30è aniversari de la primera baixada de ràfting pel riu Noguera Pallaresa, una proposta aleshores pionera a l’Estat espanyol que va impulsar i revolucionar el món dels esports d’aventura.

Aquella activitat innovadora s’ha convertit trenta anys després en un dels motors principals en l’àmbit dels esports d’aventura i en aquests 30 anys s’han contractat uns 6 milions de serveis d’activitats d’aigua al riu Noguera Pallaresa.

En aquest sentit, Reñé ha felicitat les empreses del sector per l’esforç i el treball continuat d’aquests 30 anys.
Llavorsí, 12 d’abril de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat