Reñé anuncia a Municipalia un impacte de 40 milions d’euros al territori amb el Pla de Reforç Municipal

El president de la Diputació destaca que prop de 500 projectes municipals s’han acollit a aquesta nova convocatòria

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat avui en el marc de la inauguració de Municipalia i Innocamping, un impacte de 40 milions d’euros al territori gràcies al Pla de Reforç Municipal que ha posat en marxa la corporació i al qual s’han acollit 500 projectes en la convocatòria que es va tancar el passat 10 d’octubre.

En la seva intervenció, Reñé ha explicat que la Diputació subvencionarà 20 milions d’euros d’aquests projectes i la resta anirà a càrrec dels ajuntaments, la qual cosa permetrà dinamitzar l’economia de les terres de Lleida. A aquesta xifra, Reñé ha precisat que cal afegir-hi també “dos projectes FEDER que la Diputació gestionarà en aquests propers anys, i que són d’uns 8 milions d’euros, un d’eficiència energètica en la gestió del bosc i l’aplicació de pèl·let i biomassa, i un altre consistent en la preservació i actuació a les comarques de la Plana”.

Per tot plegat, Reñé ha afegit que “l’economia està en moviment”, i que “des de la Diputació i amb fons públics finançarem més de la meitat d’aquests prop de 50 milions d’euros que es posaran en moviment”, unes xifres que ha posat en valor coincidint amb Municipalia.

El Pla de Reforç Municipal (Pla Extraordinari d’Inversions Locals) és una de les accions més importants de l’actual legislatura dins la Diputació de Lleida. El seu objectiu és afavorir les inversions al món local i, a la vegada, impulsar l’economia productiva i comercial del territori. Ha estat possible gràcies a la rebaixa de l’endeutament de la institució a mínims històrics, la qual cosa permet destinar majors recursos al món local.

La inauguració de la 19a edició del Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals Municipalia i del 3r Saló nacional professional d’equipaments i serveis per als càmpings, allotjaments turístics i empreses esportives i de lleure, Innocamping, ha estat presidida per Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya. També hi han participat Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat Fundació Fira de Lleida; Juan Ávila, secretari general de la FEMP, i Miquel Buch, president de l’ACM.

Lleida, 24 d’octubre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat