Reñé afirma que Municipàlia és un bon punt de trobada de l’àmbit local per compartir experiències i trobar noves oportunitats

Presentacio_Municipalia_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida,Joan Reñé, a la roda de premsa de presentació de Municipàlia i Innocamping

A la presentació del saló, que arriba a la 18ena edició amb un increment d’expositors internacionals i nous sectors


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assegurat que el Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals, Municipàlia, és un bon punt de trobada pels alcaldes, regidors i tècnics del món local per tal de compartir les seves experiències i trobar noves oportunitats.

Així ho ha indicat Reñé a la roda de premsa de presentació de la 18a edició del Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals, Municipàlia i la 2a edició del Saló nacional professional de serveis i equipaments per als càmpings i empreses de l’oci a l’aire lliure, Innocamping.

En la seva intervenció, Reñé ha explicat que “més enllà d’il·lusionar-nos amb les innovadores propostes de serveis que ofereix el saló, Municipàlia és un fòrum d’opinió, on es comparteixen les experiències de cada municipi amb l’objectiu de ser cada dia més eficients i oferir els millors serveis als ciutadans”.

El president de la Diputació de Lleida també ha assenyalat les dificultats que tenen els alcaldes en la gestió del dia a dia a causa de la complicada situació financera dels ens locals.

La Diputació de Lleida hi participa al saló de Municipàlia amb un estand propi.

Un total de 315 expositors a Municipàlia – Innocamping

La 18a edició de Municipàlia i la 2a edició d’Innocamping compten aquest any amb 315 expositors i un espai d’exposició de 22.500 metres quadrats, un 15% més que en l’edició anterior.

El saló ha experimentat també un 15% d’increment en el nombre d’expositors internacionals. Algunes de les empreses expositores internacionals de Municipalia-Innocamping procedeixen de països com Canadà, França, Alemanya, Holanda, Itàlia, Portugal i Turquia, que se sumen a les procedents d’Alacant, Barcelona, Bilbao, Burgos, Castelló, Girona, Guipúscoa, Osca, Lleida, Madrid, Múrcia, Ourense, Palència, Pontevedra, Tarragona, València, Vizcaya, Saragossa i Sevilla.

La fira vol cobrir les necessitats del sector dels equipaments i serveis urbans municipals i una edició més hi seran presents les empreses de tots aquells sectors que aporten solucions per optimitzar els recursos i la gestió municipal.

Els sectors presents seran:

 • Energies renovables
 • Automoció i transport
 • Il·luminació de la via pública
 • Tecnologies de la informació
 • Instal·lacions esportives i d’oci
 • Neteja municipal
 • Medi ambient
 • Mobiliari urbà
 • Necròpolis
 • Obres públiques
 • Parcs i jardins
 • Prestacions de serveis
 • Revistes tècniques i publicacions
 • Seguretat i vigilància
 • Senyalització i seguretat de la xarxa viària
 • Tractament d’aigües, residus sòlids urbans i industrials

Paral·lelament s’han programat una quarantena d’activitats, que inclouen el congrés iENERGIA&CO sobre estalvi i eficiència energètica i la XV Conferència Ategrus sobre abocadors controlats.

Es faran 14 jornades tècniques sobre diferents temàtiques, com la gestió d’infraestructures esportives, Procamping, eficiència i sostenibilitat o el pacte dels alcaldes, i una vintena de conferències, entre les que es troben xerrades sobre mesures per la millora de la circulació del transport urbà, novetats en equipament de vehicles policials, claus de l’èxit al sector del càmping per atraure turistes del centre i nord d’Europa, l’evolució dels sistemes soterrats.

En el marc del certamen també es farà una missió tècnica internacional sobre solucions sostenibles per a la gestió de ciutats. Visitaran la fira 20 tècnics i responsables de països llatinoamericans per compartir experiències sobre energia, mobilitat i medi ambient. Els participants procedeixen de municipis d’Argentina, Perú, República Dominicana, Mèxic, Paraguai, Equador, Guatemala i Costa Rica.

Lleida, 7 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat