Reñé afirma que els Premis Literaris són una de les millors formes per defensar la llengua catalana

ORIpremis_literaris_2011_editora_2_4985_0_1

Pel president de la Diputació de Lleida la cultura catalana “s’ha vist sempre assetjada i agredida en allò que constitueix la seva essència: la llengua catalana, que continua passant per greus problemes al Principat i, encara més, a totes les terres de parla catalana”.

Reñé creu que les institucions han de fer tot el que estigui al seu abast “perquè aquesta riquesa cultural continuï sent un referent i una garantia de la nostra raó de ser com a catalans”.

Durant la seva intervenció ha assenyalat que “el nostre és un país petit, però ple de gent amb un nivell literari i creatiu molt gran, i ha recordat que “el fil conductor que ens uneix avui, és l’assaig, la poesia i la narrativa en la forma, però és la nostra cultura, en el fons”.

El president de la Diputació ha recordat també altres convocatòries de premis com Les Talúries, el Maria Mercè Marçal, el Valeri Serra, el Novel•la breu ciutat de Mollerussa, el Vent de Port, el Joan Duch per a joves escriptors o el Lladonosa, entre altres.

El president de la Diputació ha felicitat els guanyadors i l’homenatjat, Joan Margarit. La nit dels Premis Literaris 2011 continua celebrant-se a l’Auditori Enric Granados des de les 19 hores

Lleida, 18 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat