Reñé afirma que “el mercat català és el món” i que la visita dels cònsols a la Fira de Sant Miquel projecta Catalunya

ORIvisita_consols_fira_sant_miquel_001_editora_2_5519_0_1

ORIvisita_consols_fira_sant_miquel_002_editora_2_5519_0

ORIvisita_consols_fira_sant_miquel_003_editora_2_5519_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest divendres en la visita que ha fet una delegació de cònsols de països estratègics per l’economia empresarial de Lleida. La visita ha estat organitzada pel Patronat Catalunya Món i ha comptat amb la presència de la secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, i del president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó.

L’acte s’emmarca dins de l’estratègia del Patronat d’apostar decididament per la diplomàcia econòmica i fomentar així una imatge completa de Catalunya al món. Igualment, vol impulsar el mutu coneixement entre països prioritaris econòmicament i els empresaris lleidatans.

En la roda de premsa prèvia a la visita, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que la iniciativa de convidar els cònsols a la Fira de Sant Miquel és una bona forma de projectar Catalunya internacionalment. Reñé ha afegit que el mercat de Catalunya és el món i ha remarcat la importància d’exportar els productes agroalimentaris que es produeixen a les comarques lleidatanes per tal d’augmentar el nivell competitiu.

En aquest sentit, ha reiterat la seva preocupació per l’ajornament de les obres de construcció de l’autovia entre Lleida i Tarragona, com es desprèn del nou pla d’infraestructures, transport i habitatge que el Ministeri de Foment ha donat a conèixer aquesta setmana.

Reñé ha afirmat que “objectivament se’m fa difícil entendre” que les actuacions de l’autovia Lleida-Tarragona i també de l’autovia Lleida-Val d’Aran no s’hagin inclòs, ja que “estarien per davant o al mateix nivell que qualsevol altra de les actuacions que sí s’han contemplat”.

La delegació, que ha estat formada pels cònsols d’Alemanya, França, Hongria, Turquia, la Xina i Gran Bretanya, han visitat els diferents estands de la Fira de Sant Miquel, entre ells el de la Diputació de Lleida.

A la visita també hi ha participat el vicepresident primer de la Diputació, Miquel Padilla; el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices; el diputat de CiU, Marc Escarré, i el cap de Relacions amb el Món Local, Joan Eroles.

Lleida, 28 de setembre de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat