Reñé, a l’estrena de la pel·lícula “Segon origen” al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges

Reñe_Segon_origen_Sitges_004_SLI

Reñe_Segon_origen_Sitges_002_SLI

El film compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida a través de la marca “Ara Lleida” i s’ha projectat davant de 1.300 escolars

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest divendres a l’estrena de la pel·lícula “Segon origen” en el marc del 48è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. El film, que és l’adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo “Mecanoscrit del segon origen”, s’ha projectat a 1.300 alumnes de diferents instituts i escoles de les demarcacions de Barcelona i Tarragona.

A la projecció del llargmetratge també ha assistit el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el director i productor, Carles Porta, la filla de Manuel de Pedrolo, Adelais de Pedrolo, i els joves actors Andrés Bastista i Ibrahim Mané, que donen vida a Dídac en les diferents etapes (nen i jove).

El film “Segon origen” compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida, a través de la marca “Ara Lleida”, una participació per part de la institució amb la que es dóna suport a una pel·lícula que projecta Lleida i l’escriptor lleidatà Manuel de Pedrolo a nivell internacional.

Segon origen” ha estat la primera pel·lícula del 48è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i ha generat gran interès per part del jove públic.

Mecanoscrit del Segon origen” és una novel·la escrita l’any 1974 per Manuel de Pedrolo amb més de 2.300.000 exemplars venuts. Tot un referent del gènere de la ciència ficció i de la literatura catalana contemporània.

En la versió cinematogràfica, l’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood (“El perfume” i “Peter Pan”) interpreta a Alba, i els joves Andrés Bastista i Ibrahim Mané donen vida a Dídac. La pel·lícula també compta amb Sergi López (“El laberinto del fauno”, “Harry, un amigo que os quiere”), que interpreta un enigmàtic personatge.

La coproducció internacional “Segon origen” trasllada l’espectador en clau de ciència-ficció a un món totalment destruït, on l’amor entre els dos únics supervivents serà l’origen d’una nova humanitat. Es tracta d’una història universal d’aventures amb un missatge que també reivindica l’ecologia com a element essencial per a la segona oportunitat que permetrà a la humanitat començar de nou.

Sitges, 9 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat