Davant la previsió d’onada de fred, els equips de conservació han intensificat el servei de distribució i el llançament de sal a les carreteres
Els equips de conservació de carreteres de la Diputació de Lleida han reforçat els treballs de prevenció tirant sal a totes les carreteres de la Diputació de Lleida, tant a la Plana com al Pirineu, davant la baixada de temperatures que han anunciat els serveis meteorològics.
Tot i que en aquests moments es pot circular amb normalitat per totes les vies de la corporació, des dels Serveis Tècnics de la corporació es recomana circular amb molta precaució per les carreteres pertanyents a la xarxa viària de la Diputació de Lleida del Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça per la possibilitat de trobar plaques de gel després de les intenses nevades de la jornada d’aquest dilluns.
Les previsions que indiquen una forta baixada de temperatures han posat en alerta els serveis tècnics per si s’han d’iniciar treballs extraordinaris de neteja de les carreteres davant la possible presència de plaques de gel.
La Diputació de Lleida, a través del Servei de Vies i Obres, activa el Pla de viabilitat hivernal, com cada any, per tal de fer front i minimitzar l’impacte de les possibles nevades, gelades i altres situacions climatològiques d’emergència que durant els mesos d’hivern poden afectar les carreteres que gestiona la corporació.
La institució ha fet una previsió total de 4.500 tones, de les quals 2.500 es divideixen entre les tres zones d’actuació:
- Zona 1. Comarques del Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell, Noguera i Segarra
- Zona 2. Comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Solsonès
- Zona 3. Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d’Aran i Alta Ribagorça
Les 2.000 tones restants són les que la Diputació de Lleida reserva anualment per atendre les peticions municipals a mesura que es vagin produint al llarg de l’hivern.
Lleida, 17 de gener de 2017
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat