Recta final a les obres per al trasllat de l’escola Plançó en un espai de la Diputació

ORIobres_escola_planco_caparrella_001_vr_editora_2_6356_0_1

ORIobres_escola_planco_caparrella_002vr_editora_2_6356_0

ORIobres_escola_planco_caparrella_003_vr_editora_2_6356_1

ORIobres_escola_planco_caparrella_004_vr_editora_2_6356_2

El centre preveu iniciar el pròxim curs escolar al nou espai cedit per la Diputació de Lleida, que suposarà una millora en la qualitat educativa dels alumnes

L’escola d’educació especial Plançó té previst traslladar la vintena d’alumnes al nou espai que els ha cedit la Diputació de Lleida a l’inici del proper curs escolar. Durant els darrers mesos s’han portat a terme algunes obres d’adequació a les noves instal·lacions amb la previsió que el trasllat es pugui fer a la tardor.

En aquests moments s’estan ultimant les darreres actuacions i l’escola ja ha començat a traslladar material a les futures aules.

La corporació lleidatana va cedir a l’escola les instal•lacions de la Caparrella que es troben al costat de les pistes de la Federació Catalana de Tennis a Lleida i que compten amb 791,28 metres quadrats de superfície construïda i 848,22 de superfície exterior.

Actualment, l’escola Plançó s’ha quedat petita per les seves necessitats, ja que s’ubica en un xalet dels anys 70 que acull una vintena d’alumnes més una desena de professionals i professors.

Un cop es faci efectiu el trasllat, l’Escola Plançó se sumarà a altres centres i tallers d’educació especial que acull el Complex de la Caparrella amb una clara voluntat d’estar al costat de les persones i col•laborar amb entitats i associacions que basen les seves actuacions en el compromís social i l’atenció als col·lectius més desfavorits i amb risc d’exclusió social.

El Complex de la Caparrella també acull les Escoles Especials (on estudien un centenar d’alumnes) i les instal•lacions de l’Associació d’Ocupació i Esplai de Catalunya La Torxa (on treballen una setantena de persones amb discapacitat psíquica o mental).

L’escola d’educació especial Plançó de Lleida es va fundar l’any 1977 per un col·lectiu de pares i professionals. Les seves activitats inicials van estar com a Centre de diagnòstic i d’estimulació precoç per a nens de 0 a 3 anys i com a Centre educatiu per a nens de 3 a 6 anys.

Actualment el centre ofereix un servei biopsicosocial i educatiu, com Escola d’Educació Especial, per a infants i adolescents d’edats compreses entre els 3 i els 20 anys amb diagnòstics d’autisme, psicosi, trastorns generalitzats del desenvolupament, retard mental i alteracions del comportament.

Lleida, 19 de maig de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat