Reconeixement de la Federació de Cases de Turisme Rural per al Patronat de Turisme de la Diputació

ORIespiga_editora_2_5665_0_1

El Patronat de Turisme de la Diputació ha estat guardonat amb l’Espiga d’Or del Turisme Rural en reconeixement a la divulgació, la difusió i el suport que amb la marca "Ara Lleida" ha donat al sector del turisme rural de les comarques lleidatanes. Els premis Espiga d’Or han estat instaurats enguany per primera vegada per la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida amb l’objectiu de reconèixer els mèrits, les iniciatives i la col•laboració per part de persones, d’entitats i dels mateixos associats. A partir d’ara, la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida lliurarà anualment els premis Espiga d’Or del turisme rural.
La primera Espiga d’Or de la Federació de Cases de Turisme Rural de la demarcació de Lleida ha estat per al Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El guardó l’ha recollit el vicepresident del Patronat, Gerard Sabarich en un acte al qual també hi ha assistit el director del Patronat, Jordi Blanch. El president de la Federació de Cases de Turisme Rural, Josep Lluís Farrero, ha estat qui ha lliurat la distinció. Farrero ha destacat que el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la marca "Ara Lleida" han estat des de sempre un exemple reconegut àmpliament com a model de promoció turística d’un territori i han servit per projectar Lleida en general i el sector del turisme rural en particular.
Per la seva banda, el vicepresident del Patronat, Gerard Sabarich, ha agraït aquest reconeixement per la feina feta pel Patronat en l’àmbit de la promoció turística i ha expressat la voluntat de continuar impulsant el turisme a la demarcació de Lleida. Ha posat com a exemple l’acord que es va presentar divendres, dia 14 de desembre, amb l’agència Rumbo, líder en vendes de viatges on-line a l’Estat, que permetrà desenvolupar productes turístics específics per divulgar les comarques de Lleida entre els viatgers.
En aquesta primera edició, a més del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, també ha estat guardonada la Casa Matevet de Garòs, a la Val d’Aran, com la primera casa legalitzada de turisme rural a la demarcació de Lleida, que té el número de placa identificativa PL0001. El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch ha lliurat el guardó als propietaris de Casa Matevet, Tere de Lupe i Lluís Amiell. L’acte, que ha tingut lloc a Balaguer, ha comptat amb participació del president del Consell Comarcal de la Noguera, Pere Prat.
El lliurament de distincions ha tingut lloc en el marc d’una jornada de formació que ha organitzat la Federació de Cases de Turisme Rural per a tots els seus associats, en col•laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El tema del qual ha tractat la sessió d’avui ha estat La Innovació en l’àmbit del Turisme Rural. Anualment la Federació de Cases de Turisme Rural organitza una Jornada tècnica en un indret diferent de les comarques de Lleida. La d’enguany s’ha celebrat a Balaguer i la jornada de formació ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Noguera.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat