Realcem la història del territori donant suport un any més al Premi Josep Lladonosa i Pujol

Premi_Lladonosa-1_SLI

Premi_Lladonosa-4_SLI

Lliurament del Premi Josep Lladonosa i Pujol d’Història Local dels Països Catalans

L’historiador de Linyola Jordi Soldevila, amb l’obra “Aigua, Burgesia i Catalanisme. Mollerussa, la construcció d’una ciutat (1874-1936)”, ha resultat vencedor de l’edició número 25 a la cerimònia celebrada aquest diumenge a Alguaire

La Diputació es manté un any més al costat del Premi Josep Lladonosa i Pujol d’Història Local dels Països Catalans, un guardó que enguany ha celebrat els seus 25 anys. Aquest diumenge al migdia s’ha fet públic el nom del guanyador en l’acte institucional realitzat a Alguaire i que ha comptat amb la presència, entre les autoritats, de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, qui ha refermat el compromís de la Diputació amb la història i la cultura del territori.

El vencedor d’aquest any ha estat el jove historiador de Linyola, Jordi Soldevila, amb l’obra “Aigua, Burgesia i Catalanisme. Mollerussa, la construcció d’una ciutat (1874-1936)” qui ha rebut el guardó emocionat i ha reconegut que “veient el palmarès del premi, que el rebi jo ara és una responsabilitat i al mateix temps un gran honor”.

La Diputació dóna suport al guardó amb una aportació econòmica de 700 euros (d’una dotació total de 3.700) i s’encarrega de l’edició de l’obra guanyadora.

En la seva intervenció, Rosa Pujol ha destacat que “es tracta, sens dubte, d’un premi que s’ha convertit en un referent per als estudis d’historiografia a les comarques de Lleida, i una de les millors apostes que tenim per incentivar la recerca històrica local”.

També ha afirmat que “les administracions hem d’apostar per promoure i col·laborar en iniciatives de recuperació i divulgació de la nostra història, perquè davant el fenomen globalitzador, els nostres referents, ja siguin històrics o actuals, són una eina de cohesió i d’identificació amb el col·lectiu i el territori”.

Pujol també ha destacat la figura de Josep Lladonosa i ha assenyalat que “som lleidatans i catalans. Ens uneix una llengua mil·lenària, una cultura, unes tradicions, una música i una forma de ser molt característica que Lladonosa va defensar sempre”.

A l’acte hi han assistit, entre d’altres, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; l’alcalde d’Alguaire, Antoni Perea; el president del Patronat Municipal Lladonosa, Manel Lladonosa; i Josep Ramon Ribé, director de La Mañana.

Lleida, 23 de novembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat