Raphael, Justin Quiles, Tanxungueiras i Nil Moliner, al cartell del Magnífic Festival Lleida, del 16 al 19 de juny a la Seu Vella, amb el suport de l’IEI i la Diputació

Festival_Magnific_03

Festival_Magnific_02

Festival_Magnific_01

L’esdeveniment s’ha presentat avui a la Porta dels Apòstols i espera doblar la xifra de 15.000 espectadors que es va assolir l’any passat a la primera edició del Lleida Music Festival 

 

Les entrades per als concerts es posen a la venta avui mateix a través de la pàgina web de l’esdeveniment: www.magnificfest.com

 

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, han participat aquest dimarts a la presentació del Magnífic Festival Lleida 2022, un esdeveniment musical que es farà del 16 al 19 de juny a la Seu Vella de Lleida amb un cartell provisional en el que hi figuren Justin Quiles, Tanxungueiras, Raphael, Nil Moliner, Julieta i Pony Pisador.

 

La presentació ha tingut lloc a Porta dels Apòstols de la Seu Vella de la Seu Vella i, a més de Rufach i Pujol, i han pres part Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, Ignasi Amor, regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports de la Paeria i vicepresident de Turisme de Lleida, a més dels responsables de la direcció del festival: Toni Cavero, Sergi Solís i Santi Salvador.

 

Estefania Rufach ha destacat la importància d’aquest festival, ja que entra en escena amb uns objectius a l’alçada d’allò que Lleida es mereix. La vicepresidenta de l’IEI i de la Diputació ha dit que, al darrere del festival, hi ha “molts mesos de feina que venen d’enrere i aquest mes de juny serà l’explosió definitiva en aquest paratge idíl·lic de la ciutat”, com és la Seu Vella.

 

Per la seva part, Rosa Pujol ha posat l’accent en l’entesa i la col·laboració que hi ha hagut entre les administracions públiques i les empreses privades que s’han implicat en el projecte i que han donat lloc a un “esdeveniment d’un gran potencial i atractiu”, que és el que necessita la cultura de Lleida, i tot plegat és “un valor afegit que dinamitza el territori”.

 

Magnífic Fest 2022 és a la vegada hereu i continuador del Lleida Music Festival, que es va celebrar a la tardor de l’any passat. Enguany l’esdeveniment va més enllà i passa a ser el Magnífic Fest 2022 by Lleida Music Festival-San Miguel Magna, que tindrà lloc del 16 al 19 de juny a la Seu Vella de Lleida.

 

Tot plegat gràcies a la iniciativa de Cal Sortir 2020, una promotora nascuda al 2014, amb un equip humà amb més de vint anys d’experiència en la programació de concerts de mitjà i gran format fruit de la fusió amb Line-Up i la Traca Events. El festival compta amb el suport i el patrocini de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, així com de la Paeria.

 

L’èxit i l’acceptació assolits l’any passat, amb les actuacions ­–a la Seu Vella i al Biloba Open Air– de Trueno, Dvicio, Ana Mena, Nil Moliner, Sidonie, Mishima, Pol Granch, Marc Seguí, Ptazeta, Fatima Hajji, Renaldo & Clara, Reggae per xics, Enzel i Dàmaris Gelabert, els han fet ser ara més ambiciosos i mantenir una aposta transversal quant als artistes i que també busca potenciar la història, l’art i la diversitat cultural de la ciutat.

 

Així, el Magnífic Fest tindrà un component de dinamització cultural i econòmica per tal de potenciar l’art i la diversitat cultural en diferents àmbits, comptant amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena nacional i internacional. Així, artistes com Justin Quiles, Tanxungueiras, Raphael, Nil Moliner, Julieta i Pony Pisador formen part del cartell provisional d’un festival que compta amb un pressupost inicial de 400.000 euros. La previsió és poder doblar les xifres de públic de la primera edició, passant dels 15.000 als 30.000 assistents.

 

En el cas de Raphael, un dels artistes amb més nom del cartell, actuarà a la plaça de la Sardana de la Seu Vella el 16 de juny, en el que serà el concert que obrirà el festival. Aquest mateix escenari acollirà els concerts de Tanxungueiras, Julieta i Pony Pisador (el dia 17), Justin Quiles (dia 18) i Pony Pisador (dia 19).

 

Els objectius passen per crear un projecte a llarg termini que aporti a la ciutat un valor afegit, organitzant jornades diürnes al centre històric de Lleida que posin en valor els seus racons, implicant els restauradors i impulsant els productes de proximitat.

 

Podeu trobar més informació a www.magnificfest.com i a www.lleidamusicfestival.com.

 

Lleida, 29 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat