Ramona Gabriel presenta el projecte per buscar el seu segon triomf a la Titan Desert amb el suport de la Diputació de Lleida

La ciclista de Ponts, guanyadora al 2016 i segona al 2017, parteix entre les favorites en una de les proves més dures de la ‘mountain bike’, amb 619 kilòmetres repartits en sis etapes del 29 d’abril al 4 de maig pel desert marroquí

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del projecte de Ramona Gabriel per a la Titan Desert 2018, on la ciclista lleidatana buscarà el seu segon triomf en aquesta prestigiosa cita.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Francesc Sabanés i de Ramona Gabriel Batalla, corredora de l’equip de ‘mountain bike’ Garmin-Scott MB Team. En la seva intervenció, Francesc Sabanés ha destacat que es tracta “d’una prova extrema”, en la qual l’esport lleidatà tindrà la sort de comptar amb una vintena de representants, entre els quals figura Ramona Gabriel, que durà el nom de Lleida” en una cita en què compta amb tot el suport de la Diputació.

Sabanés ha recordat que “aquesta serà la quarta participació de la Ramona Gabriel a la Titan Desert, i fins ara sempre ha pujat al podi, ja que va ser tercera en el seu debut al 2014, va guanyar al 2016 i va ser segona l’any passat”. Enguany, tornarà a figurar entre les favorites i el gran repte és aconseguir el seu segon triomf, més encara tenint en compte que aquesta serà la primera ocasió en què la Ramona Gabriel, de 33 anys, competirà amb una estructura pròpia dins l’equip Garmin-Scott.

Així ho ha reconegut obertament la protagonista, que malgrat admetre que “el meu objectiu és la victòria”, ha precisat que hi ha molts factors que poden ser decisius en una prova com aquesta, com poden ser “les avaries o les malalties”. La ciclista de Ponts també s’ha referit a altres factors, com la calor, el fort desnivell (“el més gran en totes les edicions de la Titan”, ha dit) o el terreny, tan aviat pedregós com arenós i que “no és gens agraït a l’hora de pedalar”.

Qualificada per molts com el Dakar de la mountain bike, la Titan Desert by Garmin està considerada com una de les proves més exigents d’aquesta disciplina. Se celebrarà al desert del Marroc del 29 d’abril al 4 de maig. Consta de sis etapes, amb un total de 619 kilòmetres de recorregut i 5.769 metres de desnivell positiu, amb una participació de més de 600 corredors, una xifra que suposa la més gran de tota la seva història i que ha obligat a tancar les inscripcions des de fa dies. A més de ser la més multitudinària, la d’enguany serà l’edició amb més navegació al desert, ja que inclou més passos de dunes que mai i una estrena de rècord, ja que la primera etapa presentarà el desnivell positiu més gran de tota història.

A més, i com a gran al·licient afegit, entre els participants hi haurà l’australià Cadel Evans, guanyador del Tour de França del 2011 i campió del món de ciclisme en ruta.

Podeu trobar tota la informació de la Titan Desert a: www.titandesert.com.
Lleida, 17 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat